Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro stefancelmare.MyForum.ro
Forumul Romanilor din Norvegia

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ultimul detinut din grupul Ilascu a fost pus in libertate

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro -> Politica
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
basarabeanu
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 17/Feb/2007

MesajTrimis: 04/06/2007 18:29    Titlul subiectului: Ultimul detinut din grupul Ilascu a fost pus in libertate Raspunde cu citat (quote)

Ultimul detinut din grupul Ilascu, Tudor Petrov-Popa, a fost pus in libertate, luni dimineata, 4 iunie, in jurul orei 10.00, de autoritatile transnistrene, dupa ispatirea a 15 ani de inchisoare. El a fost intampinat de rude si prieteni. Popa a declarat ca prima vizita a sa va fi la rude.
Tudor Petrov-Popa a fost eliberat fara incidente, comparativ cu eliberarea fostului sau coleg de detentie Andrei Invantoc, care, sambata, a fost batut de militiile transnistrene, chiar sub ochii unor oficiali ai Guvernului de la Chisinau, care nu au intervenit. Ulterior, el a fost imbrancit cu forta intr-o masina condusa de reprezentantii Ministerului de Interne a R. Moldova, care l-au transportat la Chisinau, la apartamentul de refugiu a sotiei sale. Desi o ambulanta i-a acordat ajutor la domiciliu, nesuportand durerile, Andrei Ivantoc s-a adresat pentru asistenta la Centrul National Stiintifico-Practic Medicina de Urgenta, care a constatat „comotie cerebrala, contuzie a tesuturilor moi ale fetei, capului si corpului, excoriatii multiple ale corpului”.
Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova a lansat un comunicat de presa in care isi exprima profunda ingrijorare in legatura cu procedura de eliberare dupa 15 ani de detentie ilegala, procedura in care reprezentantii regimului auto-proclamat la Tiraspol a admis fata de Andrei Ivantoc tratament degradant si inuman, violandu-i grav drepturile lui constitutionale si procedura, la care au asistat tacit reprezentantii autoritatilor constitutionale ale R. Moldova si a OSCE. CHDOM cere examinarea impartiala si independenta a acestui caz si tragerea la raspundere a persoanelor vinovate de cele intamplate cu compensarea echitabila a victimei.
Andrei Ivantoc si Tudor Petrov-Popa sunt ultimii dintre cei patru membri ai „grupului Ilascu” arestati in timpul conflictului armat de pe Nistru si condamnati de asa-zisa curte suprema a autoproclamatei republici nistrene la 15 ani de inchisoare, „pentru atacuri teroriste, savarsite in perioada conflictului armat”.
Constantin
Senior
Senior

Data inscrierii: 14/Feb/2007

MesajTrimis: 04/06/2007 19:20    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cred ca timp de 2-6 luni va fi senator sau politician mare in PRM
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 05/06/2007 21:37    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am privit batjocurirea in cadre foto a lui Andrei Ivantoc si mi s-a intors sufletul pe dos, (dialect basarabean) au taiat pana la os.
mstanica
Senior
Senior

Data inscrierii: 21/Feb/2007

MesajTrimis: 07/06/2007 11:01    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Astia sunt rusnecii nenorociti, ce sa le faci. Plaga asta de la est, nu ne-a dat pace mult timp. Dar macar, a aparut dupa plaga de la sud, turcii, alti blestemati.

Problema noastra mai mare e ca mereu am incercat sa ne supunem tuturor, in loc sa tinem capul sus mandri. Am gandit mereu "capul ce se pleaca, sabia nu-l taie".

Am ajuns... unde se vede. :-/
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 07/06/2007 15:59    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

am privit pozele de pe siteurile transnistrene si totul ce s-a petrecut , am fost socat , l-au batut militienii transnistreni si stau reprezentantii Moldovei si Obce si se uitau la el (cum il bateau)
si au mai aparut si alte strimbe
http://www.hotnews.ro/articol_74511-UPDATE-Andrei-Ivantoc-a-fost-eliberat-si-trimis-cu-forta-in-Republica-Moldova.htm :-/
AdBot
Robotelul cu reclame

Ce este AdBot ?
Click aici

MesajTrimis: 25/05/2012 23:27    Titlul subiectului: AdBot

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro -> Politica Ora este GMT + 1 ora
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum