|
stefancelmare.MyForum.ro Forumul Romanilor din Norvegia
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
md Membru 2

Data inscrierii: 12/Mai/2007 Mesaje: 83 Localitate: Krsand
|
Trimis: 02/08/2007 09:54 Titlul subiectului: Tabara rromilor si votati simbolurile care ne reprezinta |
|
|
Intrebare stupida:
Daca tot se gandesc la branduirea Romaniei si ii preocupa imaginea de tzara:
De ce nu initiaza guvernu roman o lege prin care cersatoria sa fie interzisa? (atat in tzara cart si turismo-da-si-mie din afara )
=======================================
Tabara de rromi amplasata in apropierea autostrazii M50, a fost incendiata la scurt timp dupa ce grupul de 99 de romi a parasit Irlanda cu destinatia Romania, relateaza publicatia The Dublin People.
Rromii au inceput sa paraseasca Irlanda martea trecuta, dar femeile si copii au ramas sa cerseasca pana miercuri dimienata in zona din jurul sensului giratoriu de pe autostrada irlandeza.
Imigrantii au lasat in urma resturi menajere si articole de mobila vechi si ponosite, care evidentiau "conditiile de lumea a treia in care traiau rromii", subliniaza publicatia irlandeza.
http://evz.ro/article.php?artid=316603
========================================
In caz ca va mai amintesc de ceva sau va mai reprezinta simbolurile Romaniei dragi...
Cititorii "Evenimentul Zilei" vor putea alege, timp de o luna, constructiile din tara pe care le considera embleme ale Romaniei frumoase.
NOMINALIZARI
> Ansamblul Brancusi - Targu-Jiu
> Ateneul Roman
> Biserica Densus - Hunedoara
> Biserica Neagra - Brasov
> Bisericile de lemn din Maramures
> Bisericile fortificate sasesti din Ardeal
> Castelul Bran
> Castelul Peles
> Castelul Corvinilor
> Cazinoul Constanta
> Cetatile dacice din Muntii Orastiei
> Cimitirul de la Sapanta
> Cetatea Sighisoara
> Iasiul cultural
> Mausoleul Marasesti
> Manastirea Argesului
> Manastirea Horezu
> Manastirile pictate din nordul Moldovei
> Monumentul de la Adamclisi
> Palatul Mogosoaia
> Palatul Parlamentului
> Podul Saligny (Cernavoda)
> Sibiul istoric
> Slanic Prahova
> Transfagarasanul
http://evz.ro/article.php?artid=316014 _________________ http://www.norvegia-romania.net |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

Data inscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 537 Localitate: Oslo
|
Trimis: 02/08/2007 16:03 Titlul subiectului: |
|
|
Romania este foarte frumoasa , mai ales privita dintr-o parte . Bucurestiul
mi-a parut cam aglomerat ca orice capitala si taganos la garile de trenuri.
Iasul mi-a parut ca unul din cele mai frumoase orase istorice europene. _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

Data inscrierii: 21/Feb/2007 Mesaje: 212 Localitate: Ploiesti/Reghin/Oslo
|
Trimis: 13/08/2007 13:00 Titlul subiectului: |
|
|
| Constantin a scris: | Romania este foarte frumoasa , mai ales privita dintr-o parte . Bucurestiul
Iasul mi-a parut ca unul din cele mai frumoase orase istorice europene. |
Mai mergi si pe la Cluj, Oradea, Sibiu, Brasov... Bucurestiul, cat si Iasiul reprezinta doar o parte a Romaniei.
In al doilea rand, ma intrebam daca stie cineva care e situatia in tari ca Ucraina sau Bielorusia? Drumul cu masina e mai scurt prin aceste tari, apoi prin Polonia, insa am auzit de:
- cozi imense de zile in sir in granite;
- raketi care ataca masinile;
- drumuri intr-o stare deplorabila;
- orase in stare de degradare puternica, fara terase si cafenele elegante, fara supermagazine, murdare, etc;
- saracie lucie la tot pasul.
Multi dintre cunoscutii mei asa mi-au descris locurile si au zis ca nu vor sa mai treaca vreodata pe acolo. Niste amici din Cluj au fost intr-o vizita cu un autocar pe un traseu Cluj-Miskolc-Kosice-Rzeszow-Liov-Muncaci(Mukacevo in ucraineana, cred)-Halmeu-Cluj. Au stat toata noaptea in granita, ca era 7 ianuarie (Craciunul lor) si granicerii ucrainieni se imbatasera si trageau in aer cu AKM-urile, numai de munca nu-si vedeau. Iar apoi le-au zis ca daca pleaca, la nu stiu cati km ii asteapta sigur raketii (banditii) nu stiu carui colonel si ca sigur le fura autocarul. Cand au ajuns inapoi in tara, s-au inchinat ca au ajuns teferi.
Asa era in 1996 cel putin. Poate ca in 10-11 ani s-o mai fi schimbat ceva? Stiu sigur, ca odata cu intrarea in UE, Romania a impus viza unor astfel de tari, iar noi romanii putem lua viza lor la granita.
Eu prefer vara, cu masina, traseul prin Suedia, apoi Polonia, un pic de Slovacia si apoi un pic de Ungaria si acasa. E mai sigur si nu este atat de greu, dar poate altii au experiente mai noi din fostele tari sovietice. _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

Data inscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 537 Localitate: Oslo
|
Trimis: 13/08/2007 14:55 Titlul subiectului: |
|
|
| mstanica a scris: | | Constantin a scris: | Romania este foarte frumoasa , mai ales privita dintr-o parte . Bucurestiul
Iasul mi-a parut ca unul din cele mai frumoase orase istorice europene. |
Mai mergi si pe la Cluj, Oradea, Sibiu, Brasov... Bucurestiul, cat si Iasiul reprezinta doar o parte a Romaniei.
In al doilea rand, ma intrebam daca stie cineva care e situatia in tari ca Ucraina sau Bielorusia? Drumul cu masina e mai scurt prin aceste tari, apoi prin Polonia, insa am auzit de:
- cozi imense de zile in sir in granite;
- raketi care ataca masinile;
- drumuri intr-o stare deplorabila;
- orase in stare de degradare puternica, fara terase si cafenele elegante, fara supermagazine, murdare, etc;
- saracie lucie la tot pasul.
Multi dintre cunoscutii mei asa mi-au descris locurile si au zis ca nu vor sa mai treaca vreodata pe acolo. Niste amici din Cluj au fost intr-o vizita cu un autocar pe un traseu Cluj-Miskolc-Kosice-Rzeszow-Liov-Muncaci(Mukacevo in ucraineana, cred)-Halmeu-Cluj. Au stat toata noaptea in granita, ca era 7 ianuarie (Craciunul lor) si granicerii ucrainieni se imbatasera si trageau in aer cu AKM-urile, numai de munca nu-si vedeau. Iar apoi le-au zis ca daca pleaca, la nu stiu cati km ii asteapta sigur raketii (banditii) nu stiu carui colonel si ca sigur le fura autocarul. Cand au ajuns inapoi in tara, s-au inchinat ca au ajuns teferi.
Asa era in 1996 cel putin. Poate ca in 10-11 ani s-o mai fi schimbat ceva? Stiu sigur, ca odata cu intrarea in UE, Romania a impus viza unor astfel de tari, iar noi romanii putem lua viza lor la granita.
Eu prefer vara, cu masina, traseul prin Suedia, apoi Polonia, un pic de Slovacia si apoi un pic de Ungaria si acasa. E mai sigur si nu este atat de greu, dar poate altii au experiente mai noi din fostele tari sovietice. |
Am traversat-o Romania cu trenul si ma impresionat mult zona de munte , era ca in poveste, mai ales casele de lemn de la poale de munte.
Ucraina este ca si Transnistria cu cu politie rutiera cam brutala, asteptatoare de mita. _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

Data inscrierii: 21/Feb/2007 Mesaje: 212 Localitate: Ploiesti/Reghin/Oslo
|
Trimis: 13/08/2007 15:11 Titlul subiectului: |
|
|
| Constantin a scris: | ...
Ucraina este ca si Transnistria cu cu politie rutiera cam brutala, asteptatoare de mita. |
Am inteles. Deci, tot solutia mea prin Slovacia, e mai buna. Multumesc mult si scuze de devierea de la subiect! _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
brodeaga Membru 3

Data inscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 142 Localitate: vagauna tiganeasca, OSLO
|
Trimis: 13/08/2007 23:14 Titlul subiectului: |
|
|
Vamesilor ce sunt in cautare permanenta de mita de obicei ii dau pe miina confratilor mei, caci ei la nevoie nu ma lasa.
Daca aveti probleme, nu ezitati sa ma contacta-ti, le venim noi de haca vamesilor imputiti si mituiti
JOS CORUPTIA! |
|
| Sus |
|
 |
AdBot Robotelul cu reclame
Ce este AdBot ? Click aici
|
Trimis: 25/05/2012 23:21 Titlul subiectului: AdBot |
|
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|