Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro stefancelmare.MyForum.ro
Forumul Romanilor din Norvegia

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Romani in Norvegia

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro -> Viata in Norvegia
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Augustin
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 12/Feb/2007

MesajTrimis: 12/02/2007 10:54    Titlul subiectului: Romani in Norvegia Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua,

Acest forum este la dispozitia voastra pentru orice tip de discutii , opiniii , critici . Va rugam sa nu folositi un limbaj obscen, si sa va inregistrati ca membri , dureaza foarte putin si doar asa puteti posta subiecte pe forum, sau sa aflati cand cineva a raspuns unui subiect postat de dumneavoastra. Va rog sa nu uitati ca acest forum a fost creat pentru a usura comunicarea intre membrii comunitatii si NU pentru a servi ca front pentru conflictele dintre anumiti membri.

Va multumim pentru intelegere si asteptam noi propuneri si sugestii
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
brodeaga
Membru 3
Membru 3

Data inscrierii: 14/Feb/2007

MesajTrimis: 17/02/2007 18:46    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pana cind se respecta regulile :smile:
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Elena
Senior
Senior

Data inscrierii: 15/Feb/2007

MesajTrimis: 18/02/2007 01:03    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Va rog sa scrieti compnenta comitetului provizoriu...Am pierdut lista si deci nu mai stiu pe cine am votat :unsure:
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 18/02/2007 01:27    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

http://www.stefancelmare.no/index-filer/page0001.htm

Bogdan Popa—33 voturi
Pandele Antonian —32 voturi
Cristina Vendelsen — 30 voturi
Adriana Eidsvik —28 voturi
Constantin Racu — 23 voturi
Janis Eriksen — 18 voturi
Daniela Abbas —13 voturi
Sus
Elena
Senior
Senior

Data inscrierii: 15/Feb/2007

MesajTrimis: 23/02/2007 00:35    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Acum va rog sa-mi spuneti cum sa-mi schimb numele inregistrat pe forum ? Trebuie sa fie acceptate si literele norvegiene (slashed O, de exemplu) :-(
Multumesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 23/02/2007 08:11    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Elena Toma Ørm a scris:
Acum va rog sa-mi spuneti cum sa-mi schimb numele inregistrat pe forum ? Trebuie sa fie acceptate si literele norvegiene (slashed O, de exemplu) :-(
Multumesc

numele schimbati-l cu litere latine romanesti fiindca siteul este pur romanesc si nu accepta litere norvegiene si invers siteul pagina web este norvegiana si nu accepta litere romane. Intrati la profil si scimbati-l in litere romanesti
Sus
barbu
Junior
Junior

Data inscrierii: 23/Feb/2007

MesajTrimis: 23/02/2007 12:36    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

felicitari pentru acest forum
este extrem de important sa tinem legatura,sa ne informam ,sa ne simtim aproape de tara in care ne-am nascut si ne-am format.
chiar daca destinul ne-a imprastiat in lume

desi apartin altei zone geografice,am cautat la randu-mi sa promovez acest spirit pe portalul ce-l administrez si sa tin legatura cu orice forum,comunitate,site ce ajuta cu buna credinta la adevarata cunoastere a romanilor in lume

SUCCES !!
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 23/02/2007 17:59    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

barbu a scris:
este extrem de important sa tinem legatura,sa ne informam ,sa ne simtim aproape de tara in care ne-am nascut si ne-am format.

desi apartin altei zone geografice,am cautat la randu-mi sa promovez acest spirit pe portalul ce-l administrez si sa tin legatura cu orice forum,comunitate,site ce ajuta cu buna credinta la adevarata cunoastere a romanilor in lume

SUCCES !!

Multumim Barbu.
Aveti un forum super in Israel , noi suntem la primii pasi si o sa-l perfectionam din zi in zi si noi
.
Bafta.
Sus
Ampera
Membru
Membru

Data inscrierii: 02/Mar/2007

MesajTrimis: 02/03/2007 15:58    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

:unsure: ..-ti-amintesti de toamna trecuta? cand ma ascundeam in bratele tale si cautam liniste sufleteasca?..ce vremuri, imi era asa frica..nu stiu nici acum de ce imi era asa greu sa iti citesc cateva randuri din jurnal..
''....Ploua. Este o vreme nu foarte grozava si abia este septembrie. Privind pe geam imi amintesc de un noiembrie tarziu din tara mea. Romania...trag aer in piept si incerc sa nu plang. Degeaba. Lacrimile se fac incet incet prezente pe obraji, incercand parca sa sfideze faptul ca ma opun oricarei emotii. Romania...mi se subtiaza mereu vocea cand rostesc numele asta si incep usor sa tremur, sperand ca nimeni nu o sa-mi observe reactia. Ma trezesc in fata Pc-ului, plangand de dorul fostei mele case, de dorul amintirilor traite in locul in care m-am nascut. De ce doamne iarta-ma am acceptat eu cand profesorul mi-a sugerat sa scriu cate ceva despre Romania?..Probabil nu aveam altceva mai interesant de facut in clipa aceea. Printre lacrimi , muzica de-a dreptul tembela si mult fum, imi aud sotul strigandu-mi numele. Imi aduc aminte instantaneu motivul pentru care am spus ''la revedere Romania''. Mi-am parasit tara pentru a-mi urma dragostea, pentru a fi alaturi de omul care-mi implineste viata si care mereu ma face sa vad numai jumatatea plina a paharului. Citeam candva, eram copila, ca Dumnezeu la inceput a facut oamenii lipiti..2 cate 2. Aveau 4 maini, 4 picioare, 4 ochi..dar numai 1 inima. Si pentru ca nu au ascultat de El, i-a despartit, lasandu-i cu forma de acum a omului..dar numai cu o jumatate de inima..Si de atunci fiecare incearca sa-si gaseasca cealalta jumatate. Ma amuza si intrista in acelasi timp povestea...Pentru unii dintre noi sufletul pereche este aproape, pentru altii este departe. Asa mi-a fost dat si mie, sa-mi gasesc sufletul pereche departe. Nu stiu de ce cand Dumnezeu ne da ceva foarte bun ne si ia in acelasi timp ceva. Dar asa a fost sa fie. Poate asta e farmecul povestii mele de dragoste, poate asta o face sa fie atat de pretioasa. Stau si ma gandesc la ce am avut de renuntat pentru a ma muta in Norvegia , alaturi de sotul meu. Zeci de tablouri imi alearga prin minte...si cel mai des apare tabloul unei familii mici si unite, o familie care a stiut sa stea unita si la bine si la rau; si vad si casa primitoare, calda, care si-a deschis usa mereu cand cineva a cautat gazduire; mai vad si prieteni dragi, cu care am ras si am plans, colegi de breasla cu care impart amintiri pline de tot hazul. Imi revad orasul unde am crescut, locul acela unde lumea imi stie numele; revad parcurile si aleile unde ma pierdeam plimbandu-ma in ploaie. Imi amintesc petrecerile pline de viata, petreceri pe care nu ai sa le mai gasesti niciunde in lumea asta. Mi-e dor de mirosul de cetina, de roua din diminetile racoroase si de mancarea mamei, mancare al carui gust te urmareste toata viata. As dori sa pot tari si aici asa experiente, dar realizez ca poate este prea devreme...nu a trecut mai mult de 1 an si jumatate de locuit in ''noua mea tara''.Se zice ca timpul le rezolva pe toate...inca astept..hhmm ce ciudata e viata asta, deseori ne pune sa legem intre alb sau negru, este sau vest, aproape sau departe. Curand..curand ne vom regasi iubito...''
Ce minune ca esti,,ce mirare ca sunt....
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 02/03/2007 16:55    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ampera a scris:
:unsure: ..-ti-amintesti de toamna trecuta? cand ma ascundeam in bratele tale si cautam liniste sufleteasca?..ce vremuri, imi era asa frica..nu stiu nici acum de ce imi era asa greu sa iti citesc cateva randuri din jurnal..
''....Ploua. Este o vreme nu foarte grozava si abia este septembrie. Privind pe geam imi amintesc de un noiembrie tarziu din tara mea. Romania...trag aer in piept si incerc sa nu plang. Degeaba. Lacrimile se fac incet incet prezente pe obraji, incercand parca sa sfideze faptul ca ma opun oricarei emotii. Romania...mi se subtiaza mereu vocea cand rostesc numele asta si incep usor sa tremur, sperand ca nimeni nu o sa-mi observe reactia. Ma trezesc in fata Pc-ului, plangand de dorul fostei mele case, de dorul amintirilor traite in locul in care m-am nascut. De ce doamne iarta-ma am acceptat eu cand profesorul mi-a sugerat sa scriu cate ceva despre Romania?..Probabil nu aveam altceva mai interesant de facut in clipa aceea. Printre lacrimi , muzica de-a dreptul tembela si mult fum, imi aud sotul strigandu-mi numele. Imi aduc aminte instantaneu motivul pentru care am spus ''la revedere Romania''. Mi-am parasit tara pentru a-mi urma dragostea, pentru a fi alaturi de omul care-mi implineste viata si care mereu ma face sa vad numai jumatatea plina a paharului. Citeam candva, eram copila, ca Dumnezeu la inceput a facut oamenii lipiti..2 cate 2. Aveau 4 maini, 4 picioare, 4 ochi..dar numai 1 inima. Si pentru ca nu au ascultat de El, i-a despartit, lasandu-i cu forma de acum a omului..dar numai cu o jumatate de inima..Si de atunci fiecare incearca sa-si gaseasca cealalta jumatate. Ma amuza si intrista in acelasi timp povestea...Pentru unii dintre noi sufletul pereche este aproape, pentru altii este departe. Asa mi-a fost dat si mie, sa-mi gasesc sufletul pereche departe. Nu stiu de ce cand Dumnezeu ne da ceva foarte bun ne si ia in acelasi timp ceva. Dar asa a fost sa fie. Poate asta e farmecul povestii mele de dragoste, poate asta o face sa fie atat de pretioasa. Stau si ma gandesc la ce am avut de renuntat pentru a ma muta in Norvegia , alaturi de sotul meu. Zeci de tablouri imi alearga prin minte...si cel mai des apare tabloul unei familii mici si unite, o familie care a stiut sa stea unita si la bine si la rau; si vad si casa primitoare, calda, care si-a deschis usa mereu cand cineva a cautat gazduire; mai vad si prieteni dragi, cu care am ras si am plans, colegi de breasla cu care impart amintiri pline de tot hazul. Imi revad orasul unde am crescut, locul acela unde lumea imi stie numele; revad parcurile si aleile unde ma pierdeam plimbandu-ma in ploaie. Imi amintesc petrecerile pline de viata, petreceri pe care nu ai sa le mai gasesti niciunde in lumea asta. Mi-e dor de mirosul de cetina, de roua din diminetile racoroase si de mancarea mamei, mancare al carui gust te urmareste toata viata. As dori sa pot tari si aici asa experiente, dar realizez ca poate este prea devreme...nu a trecut mai mult de 1 an si jumatate de locuit in ''noua mea tara''.Se zice ca timpul le rezolva pe toate...inca astept..hhmm ce ciudata e viata asta, deseori ne pune sa legem intre alb sau negru, este sau vest, aproape sau departe. Curand..curand ne vom regasi iubito...''
Ce minune ca esti,,ce mirare ca sunt....

............astai kjerlighet cum vad eu :w00t:
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 14/03/2007 21:48    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

barbu a scris:

SUCCES !!

Sigur, ca aveti foarte multi romani in Israel si este mai interesant in discutii :-|
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 21/03/2007 13:24    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cine stie care este numarul aprocsimativ de romani in Norvegia, fiindca eu am gasit doua date 1500 si 2500 cetateni romani, fosti si actuali cetateni romani.
Adriana
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 21/Mar/2007

MesajTrimis: 21/03/2007 14:59    Titlul subiectului: Romai in Norvegia Raspunde cu citat (quote)

Constantin a scris:
Cine stie care este numarul aprocsimativ de romani in Norvegia, fiindca eu am gasit doua date 1500 si 2500 cetateni romani, fosti si actuali cetateni romani.

Daca am avea acces la aceste informatii sigur ca am putea raspunde. Cred ca putini dintre noi pot accesa si lua la cunostinta intr-adevar de numarul de romani inregistrati in Norvegia.
Sunt sigura ca sunt multi romani care nu sunt inregistrati si totusi traiesc aici. Ar fi frumos sa stim.
Sus
aic
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 16/Feb/2007

MesajTrimis: 21/03/2007 15:29    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Constantin a scris:

Dupa parerea mea, cred ca s-ar putea obtine informatii oficiale de la ambasada Norvegiei la Bucuresti care acorda vizele de intrare in Norvegia. Ambasada romana din Oslo ar putea sa-i contacteze si sa obtina aceasta informatie daca ea este publica. S-au poate UDI-ul ar putea furniza deasemenea aceasta informatie.
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 21/03/2007 20:25    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

aic a scris:
Constantin a scris:

Dupa parerea mea, cred ca s-ar putea obtine informatii oficiale de la ambasada Norvegiei la Bucuresti care acorda vizele de intrare in Norvegia. Ambasada romana din Oslo ar putea sa-i contacteze si sa obtina aceasta informatie daca ea este publica. S-au poate UDI-ul ar putea furniza deasemenea aceasta informatie.

Undeva trebue sa fie o statistica, posibil chiar UDI s-o aiba
ela
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 11/Iun/2007

MesajTrimis: 16/06/2007 12:10    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Superb mesaj din 02.03, Ampera. Acum chiar ca o sa-ti imprumut carti ;-) Si eu am amintiri asemanatoare din Romania, si mie mi-e dor de oameni si de parfumul tarii in care am copilarit . Mi-e dor sa stau la coada la ciocolata sau mentosane cu copiii de la bloc, sa lucrez fanul la tara, sa mananc cartofi prajiti cu prietenii din liceu la 2 noaptea...sa beau lapte de bivol direct din oala in care a fost muls, cu spuma de 4 cm...
Sus
barbu
Junior
Junior

Data inscrierii: 23/Feb/2007

MesajTrimis: 16/06/2007 13:05    Titlul subiectului: vinete umplute cu legumesi branza Raspunde cu citat (quote)

rog admin sa stearga postarea,
din greseala am pus aici o reteta pe care apoi am transferat-o unde trebuie
va multumesc
solomdan
Junior
Junior

Data inscrierii: 02/Iul/2007

MesajTrimis: 03/07/2007 08:33    Titlul subiectului: Re: Romai in Norvegia Raspunde cu citat (quote)

Adriana a scris:
Constantin a scris:

Daca am avea acces la aceste informatii sigur ca am putea raspunde. Cred ca putini dintre noi pot accesa si lua la cunostinta intr-adevar de numarul de romani inregistrati in Norvegia.
Sunt sigura ca sunt multi romani care nu sunt inregistrati si totusi traiesc aici. Ar fi frumos sa stim.

Salut tuturor,

Puteti accesa paginile Institutului de statistica norvegian la www.ssb.no si acolo gasiti tot ce va intereseaza despre Norvegia.
Despre romanii din Norvegia: sint 1879.
Mai multe la: http://www.ssb.no/innvbef_en/tab-2007-05-24-05-en.html
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 03/07/2007 13:02    Titlul subiectului: Re: Romai in Norvegia Raspunde cu citat (quote)

solomdan a scris:
Adriana a scris:
Constantin a scris:

Salut tuturor,

Puteti accesa paginile Institutului de statistica norvegian la www.ssb.no si acolo gasiti tot ce va intereseaza despre Norvegia.
Despre romanii din Norvegia: sint 1879.
Mai multe la: http://www.ssb.no/innvbef_en/tab-2007-05-24-05-en.html

Statistica ..........acum suntem mai aproape de adevar.
AdBot
Robotelul cu reclame

Ce este AdBot ?
Click aici

MesajTrimis: 25/05/2012 23:03    Titlul subiectului: AdBot

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro -> Viata in Norvegia Ora este GMT + 1 ora
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum