| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
antoneasca Membru junior

Data inscrierii: 28/Apr/2007 Mesaje: 22 Localitate: sandefjord
|
Trimis: 28/04/2007 15:56 Titlul subiectului: recunoasterea diplomelor universitare din romania |
|
|
as fi curioasa daca sunt recunoscute studiile medicale din romania
am terminat facultatea de medicina in romania acum aproape un an, dar nu stiu ce as putea face pentru a-mi echivala studiile in norvegia
daca e cineva care are asemenea cunostinte, a-si fi recunoscatoare sa primesc un raspuns |
|
| Sus |
|
 |
cristina Membru

Data inscrierii: 22/Feb/2007 Mesaje: 49 Localitate: Asker
|
Trimis: 01/05/2007 10:04 Titlul subiectului: |
|
|
exista o instituitie care se ocupa cu echivalarea diplomelor obtinute in strrainatate... indiferent daca sunt de medicina, inginerie , economice etc.
insitutia se cheama NOKUT, are site (cred) www.nokut.no.
acolo gasiti toate detaliiile, formular de aplicare, ce trebuie trimis etc..
eu am facut chestia asta in 2005, am trimis actele prin mai si am primit raspunsul prin noiembrie. am primit o hartie prin care mi se echivaleaza diploma de inginer cu un nr de credite in sistemul norvegian. mai cunosc persoane care au facut aceeasi chestie, si apoi s-au putut inscrie la un master, doctorat etc.
mai exista varianta, in cazul ca doriti sa va inscrieti la o univ norvegiana, sa contactati direct institutia respectiva, si ei vor studia actele si vor decide daca puteti fi admisa pt master, doctorat, specializrea dorita.
eu cred ca studiile medicale din romania sunt recunoscute aici, nu numai fiindca studiile tehnice sut f ok, dar eu sunt inscrisa la o doctorita de familie (fastlege) romanca! |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

Data inscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 537 Localitate: Oslo
|
Trimis: 01/05/2007 14:00 Titlul subiectului: Re: recunoasterea diplomelor universitare din romania |
|
|
| antoneasca a scris: | as fi curioasa daca sunt recunoscute studiile medicale din romania
am terminat facultatea de medicina in romania acum aproape un an, dar nu stiu ce as putea face pentru a-mi echivala studiile in norvegia
daca e cineva care are asemenea cunostinte, a-si fi recunoscatoare sa primesc un raspuns |
Dupa cate stiu eu , sunt si examene a l. norvegiene si alte examene......dupa confirmarea generala a diplomei, ca sa fii ok _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
cristina Membru

Data inscrierii: 22/Feb/2007 Mesaje: 49 Localitate: Asker
|
|
| Sus |
|
 |
antoneasca Membru junior

|
Trimis: 01/05/2007 14:51 Titlul subiectului: |
|
|
| multumesc frumos pentru raspunsuri, am sa verific siteurile care mi le-ati recomandat |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 04/05/2007 20:16 Titlul subiectului: |
|
|
| antoneasca a scris: | | multumesc frumos pentru raspunsuri, am sa verific siteurile care mi le-ati recomandat |
la unele profesii este destul recunoasterea generala a diplomelor , iar la unele mai trebue de dat din "coate" si pentru recunoastere profesionala si cunoasterea limbii norvegiene sau engleza. _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
antoneasca Membru junior

|
Trimis: 04/05/2007 20:19 Titlul subiectului: |
|
|
| stiu ca trebuie sa dau si exmen de limba norvegiana, stie cineva ce examen se cere, unde anume tb sa il dau? |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 04/05/2007 21:48 Titlul subiectului: |
|
|
| antoneasca a scris: | | stiu ca trebuie sa dau si exmen de limba norvegiana, stie cineva ce examen se cere, unde anume tb sa il dau? |
Sotia a dat "Bergen sprak testul" ....la mine situatia a fost mai usor , mi s-a recunoscut mastergradsniva cu 360 poen. adica 6 ani de studii universitate norvegiene fara test la limba. Testul se poate de dat la Rosenhof sau in alte locuri recunoscute de autortatile norvegiene _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
ela Membru 2

Data inscrierii: 11/Iun/2007 Mesaje: 94 Localitate: trondheim
|
Trimis: 27/08/2007 05:57 Titlul subiectului: |
|
|
Salut antoneasca
Sfatul meu este sa incepi usor sa inveti limba daca ai ganduri sa vii aici. o sa-ti fie mult mai usor. sunt in romania in librarii cursuri de limba, dictionare, poti intra pe internet sa comanzi manuale si apoi sa faci exercitii de gramatica on line, dupa aceleasi manuale.
daca mai esti interesata, spune-mi . iti voi da amanunte
ela |
|
| Sus |
|
 |
antoneasca Membru junior

|
Trimis: 27/08/2007 14:59 Titlul subiectului: |
|
|
da, sigur ca ma intereseaza subiectul
acum sunt in norvegia, de aprox doua luni, am inceput un curs de limba norvegiana la Breili international de o saptamana
acasa am cautat carti de invatare a limbii norvegiene, dar nu sunt prea populare, nu am gasit decat doua carti si pot spune ca nu sunt suficiente ca sa inveti limba
sper sa mearga repede acum ca merg la breili, pentru ca vreau sa dau bergen test, am auzit ca este destul de dificil, iar eu am nevoie de 500 de puncte sau level B; nu stiu sigur ce insemna asta, poate sti tu mai multe despre el, cat de dificil e _________________ unde-i vointa, sunt si posibilitati |
|
| Sus |
|
 |
ela Membru 2

Data inscrierii: 11/Iun/2007 Mesaje: 94 Localitate: trondheim
|
Trimis: 27/08/2007 19:38 Titlul subiectului: |
|
|
Daca esti in Norvegia, si mai bine! Bine ai venit!
Iti recomand
På vei ( tekstbok + arbeidsbok ) --Norsk og samfunnskap for voksne innvandrere --Elisabeth Ellingsen/ Kirsti Mac Donald ( nivå A1 si A2) incepe de la 0, structrata bine, logica si cu poze frumoase
Stein på stein ( Nivå 3) Aceeasi autori ( tekstbok + arbeidsbok)
Norsk grammatikk for fremmedspråklige --Kirsti Mac Donald
(tekstbok + arbeidsbok)
Cartile au cd-uri incluse.
Exercitii pe net poti face
http://pavei.cappelen.no/
http://steinpastein.cappelen.no/
Mult succes in Norvegia! |
|
| Sus |
|
 |
antoneasca Membru junior

|
Trimis: 27/08/2007 23:33 Titlul subiectului: |
|
|
multumesc pentru adrese si pentru recomandari, m-am uitat peste cateva teste; cam asa va fi si bergen test? ai dat cumva bergen test? as fi curioasa cat de greu este _________________ unde-i vointa, sunt si posibilitati |
|
| Sus |
|
 |
coni Junior 2

Data inscrierii: 28/Ian/2008 Mesaje: 11
|
Trimis: 28/01/2008 12:37 Titlul subiectului: |
|
|
Juristii au vreo posibilitate de recunoastere a diplomelor ?  |
|
| Sus |
|
 |
antoneasca Membru junior

|
Trimis: 28/01/2008 14:44 Titlul subiectului: |
|
|
nu prea cred, dar ca sa fi sigur intra pe pagina de net nokut.no si ia nr de tel si suna, poti vb si in engleza _________________ unde-i vointa, sunt si posibilitati |
|
| Sus |
|
 |
coni Junior 2

|
Trimis: 28/01/2008 18:38 Titlul subiectului: thx! |
|
|
Mersic dulce ! Am intrat deja. Problema e ca am gasit informatiile doar in norvegiana. Mai intru sa caut si numarul de telefon.  |
|
| Sus |
|
 |
antoneasca Membru junior

|
Trimis: 28/01/2008 18:40 Titlul subiectului: |
|
|
poti alege sa citesti si in engleza, cauta steagu britanic, e pe undeva pe acolo intr-un colt _________________ unde-i vointa, sunt si posibilitati |
|
| Sus |
|
 |
coni Junior 2

|
Trimis: 28/01/2008 18:58 Titlul subiectului: |
|
|
Caut ! Cu mult sarg ! |
|
| Sus |
|
 |
coni Junior 2

|
Trimis: 28/01/2008 19:11 Titlul subiectului: |
|
|
Gasit numere de telon, fax, adresa de web .... tot in norvegina ! ramane sa-i sun maine. Oricum, citind si pe langa, daca am inteles bine, ca sa profesezi ca "teacher" se pare ca nu trebuie musai diploma (desi face bine sa o ai). Mai aprofundez.  |
|
| Sus |
|
 |
antoneasca Membru junior

|
Trimis: 29/01/2008 12:32 Titlul subiectului: |
|
|
eu cred ca trebuie
eu mi-am trimis diploma la nokut pentru recunoastere tradusa in engleza, si legalizata
vestea buna ca e dea ajuns daca o legalizezi in romania la un notar,si nu e nevoie de apostila si stampila de la ministerul invatamantului _________________ unde-i vointa, sunt si posibilitati |
|
| Sus |
|
 |
antoneasca Membru junior

|
Trimis: 29/01/2008 12:36 Titlul subiectului: |
|
|
nu stiu cum nu ai gasit informatiile in limba engleza
daca te uiti in colt dreapta sus e un steag acolo, steagul britaniei
oricum , asta e linkul pentru informatii in engleza
http://www.nokut.no/sw335.asp _________________ unde-i vointa, sunt si posibilitati |
|
| Sus |
|
 |
coni Junior 2

|
Trimis: 30/01/2008 07:42 Titlul subiectului: |
|
|
Am sunat pana la urma si .....fara limba nu prea are sens o asemenea miscare. O luam si noi, din nou, de jos si mai vedem ce urmeaza.  |
|
| Sus |
|
 |
antoneasca Membru junior

|
Trimis: 30/01/2008 14:05 Titlul subiectului: |
|
|
sa inteleg ca daca ai cunoaste norvegiana iti recunoaste facultatea de drept? am crezut ca dreptul nu se recunoaste, sti tu alte legi...
bineinteles ca daca nu sti limba nu ai ce face
recunoasterea diplomei nu dureaza mai mult de 3 luni, dar daca ai intentia sa vi in norvegia poti sa faci asta dinainte, nu e nici o problema succes _________________ unde-i vointa, sunt si posibilitati |
|
| Sus |
|
 |
coni Junior 2

|
Trimis: 30/01/2008 15:07 Titlul subiectului: |
|
|
Cam asta era intentia : sa am diploma recunoscuta chiar daca nimeni nu te ia la lucru asa de la inceput in domeniu. Pentru... nu stiu chiar pentru ce. Probabil doar ca sa fie .... oricum multa bafta si tie !  |
|
| Sus |
|
 |
AdBot Robotelul cu reclame
Ce este AdBot ? Click aici
|
Trimis: 25/05/2012 22:53 Titlul subiectului: AdBot |
|
|
|
|