| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
catalin.p Membru

Data inscrierii: 19/Mar/2007 Mesaje: 40 Localitate: IASI/OSLO
|
Trimis: 19/03/2007 11:12 Titlul subiectului: Dragi studenti romani |
|
|
Buna,
Sunt sigur ca multi dintre noi nu am avut ocazia sa ne intalnim chiar daca unii sunt veniti aici de cateva luni, altiide ani de zile.
Stim bine ca viata in Romania e asa cum e insa Norvegia ne da sansa de a spera la un viitor cat mai decent.
Eu sunt student in Norvegia, Oslo de patru ani si pot spune ca nu e asa de usor. Sunt sigur ca si voi stiti foarte bine asta si treceti/a-ti trecut prin anumite obstacole cat ati fost/sunteti studenti.
Sa fii student nu e usor la tine in tara dar mai ales intr-o tara straina, unde comunici, citesti, scrii si ai examene in norvegiana. De exemplu un stres in plus sunt actele pentru viza de student pe care le depui in fiecare an de studii si asteptarea vizei de student "ventetiden" gandindu-te "oare vine sau nu mai vine viza aceea ?" cu toate ca tu ai toate actele in ordine. Se pare ca cei de la udi nu-si fac treaba asa cum trebuie si cam uita de studentii "øst-europeni" cu toate ca noi stim mai bine decat ei legile si ce acte trebuiesc. DET ER FRUSTRERENDE ! Poate mai e cineva caruia i s-a intamplat asta insa mie mi s-a intamplat si sunt foarte sigur ca nu sunt singurul. A trebuit in anul doi de studii, cand mi-am depus pentru viza de student, sa astept un an care nu trebuia sa ia mai mult de 3 luni dupa regulile de la UDI. Normal ca nici in ziua de astazi nu stiu de ce a durat atata, nu stiu nici ei. S-a intamplat, aste e viata, acum totul e ok si merg mai departe cum zice norvegianul ”..STÅ PÅ ..”. Nu vreau sa intru in amanunte insa aceasta tema nu-si prea are locul aici in subiectul asta. A fust un exemplu asta.
Cu trei ani in urma am cunoscut un grup de romani la biserica. Erau din zona studenteasca Kringsjå si asa am ajuns eu sa cunosc studenti romani. Nu erau multi insa ne intalneam din ce in ce mai des in oras, mergeam la film impreuna, la disco, la munte la cabana. Organizam deasemeni petreceri in localul din campusul studentesc pe care il inchiram . La fiecare sarbatoare (Pastele, anul nou, craciunul,..), zi de nastere nu a existat sa nu ne distram si sa ne simtim bine. Suntem o mica “comunitate” de studenti romani in care stim sa ne ajutam intre noi, incurajam unul pe altul si nu in ultimul rand sa ne distram
Chiar daca unii dintre ei au plecat din Kringsjå sau au terminat studiile inca mai tinem legatura, ne intalnim foarte des si in ziua de azi.
Deci cei care va simtiti singuri, sunteti respinsi, aveti intrebari la care nu vi s-au dat raspuns si aveti chef de viata nu ezitati si scrieti-mi pe adresa mea de mail.
VA PUP DULCE SI ASTEPT SA-MI SCRIETI . _________________ Catali P.  |
|
| Sus |
|
 |
Augustin Administrator

Data inscrierii: 12/Feb/2007 Mesaje: 73
|
Trimis: 20/03/2007 23:20 Titlul subiectului: |
|
|
Salut,
Am si eu o intrebare, ca sa te inscrii aici la o facultate trebuie neaparat sa stii limba norvegiana. Exista totusi facultati care nu au ca cerinta/proba eliminatorie limba norvegiana? Daca stii cate ceva despre proceduri si reguli te rog spune-mi si mie cate ceva. |
|
| Sus |
|
 |
catalin.p Membru

|
Trimis: 21/03/2007 00:04 Titlul subiectului: |
|
|
| Augustin a scris: | Salut,
Am si eu o intrebare, ca sa te inscrii aici la o facultate trebuie neaparat sa stii limba norvegiana. Exista totusi facultati care nu au ca cerinta/proba eliminatorie limba norvegiana? Daca stii cate ceva despre proceduri si reguli te rog spune-mi si mie cate ceva. | Buna, in general se cere trinn 3 sau Bergen test mai la toate facultatile din Norvegia. Depinde la ce facultate vrei sa te inscrii. Se poate studia in engleza numai la anumite Master dar eu nu am auzit ca poti si la bachelor. Data limita in care poti sa trimiti o cerere pentru a te inscrie la facultate e de regula 15 aprilie. Adresa de internet pe care poti sa intri este : www.samordnaopptak.no . Alta adrese utile pe care poti intra sa aflii informatii pe aceasta tema sunt :
www.uio.no, www.hio.no, www.bi.no , Salut _________________ Catali P.  |
|
| Sus |
|
 |
Augustin Administrator

Data inscrierii: 12/Feb/2007 Mesaje: 73
|
Trimis: 21/03/2007 00:08 Titlul subiectului: |
|
|
| Mersi mult de info, am sa ma uit poate gasesc ceva folositor. |
|
| Sus |
|
 |
Ampera Membru

Data inscrierii: 02/Mar/2007 Mesaje: 48 Localitate: Lillestrøm
|
Trimis: 21/03/2007 07:06 Titlul subiectului: TOEFL & IELTS |
|
|
Ciao Augustin, daca vrei sa studiezi in lb engleza sa stii ca iti cere testul TOEFL (550) or IELTS (6,0). Asta inseamna ca te inscrii frumos pt examen care costa in jur de 1800-2000kr si dai testul. Rezultatul vine prin posta. La BI unde au cursuri in lb. engleza data finala pt aplicare este 15 aprilie. Din pacate, fiindca ai aflat ca si mine prea tarziu despre asta, azi pe 21 era ultima data cand se puteau da testele in engleza inaintea admiterii..Dar desigur se pot da si te inscrii la anul. Bi este o fac privata unde poti studia nu numai pt master ci si pt bachelor.
Daca vrei s avezi cum arata un asa test si ce nivel de dificultate are..intra pe www.britishcouncil.com si gasesti teste online acolo. Iti trebuie engleza nivel academic..maximul de scor la teste este de 7 si dupa cum bine vezi ei cer 6..deci e ceva _________________ Sufletele mari au vointa, cele slabe doar dorinta |
|
| Sus |
|
 |
eutoteu Membru

Data inscrierii: 28/Mar/2007 Mesaje: 70 Localitate: Buc
|
Trimis: 29/03/2007 13:36 Titlul subiectului: |
|
|
Hmm.. nu cred ca trebuie neaparat testul de engleza ..
Cel putin in teorie spune regulamentul ca daca ai facut la scoala acasa cel putin sapte ani de engleza este posibil a nu mai fie necesar testul ..
http://www.ntnu.no/portal/page/portal/eksternwebEN/studies/allstudies/langcourses/is_english_language_requirements?menuSectionId=8227
Voi cum interpretati ce se spune acolo?
"Applicants from countries that are members of the European Union/European Economic Area (EU/EEA) and/or the European Council/UNESCO-Cepes and who have had English as a second language over a period of a minimum of 7 years from elementary school through upper secondary school" pe mine partea asta ma nedumereste ..asta inseamna clasa I pina clasa VIII?
Cam asta pricep eu hmm si nu e cazul meu atunci ..dar pentru cei mai tineri ar fi de folos poate , sora-mea a inceput engleza in clasa II si are 24 ani.
Dar e cam ciudata formularea .. excetind cazul in care li s-a parut exagerat sa ceara min 11 ani de engleza  _________________ Z. |
|
| Sus |
|
 |
cristina Membru

Data inscrierii: 22/Feb/2007 Mesaje: 49 Localitate: Asker
|
Trimis: 01/05/2007 13:29 Titlul subiectului: lb engleza pt inscriere la master |
|
|
eu m-am inscris la master la univ din oslo si nu mi-au cerut test de engleza.. insa am adus foaia matricola din liceu si sc generala, unde aveam ca materie studiata lb engleza mai mult de 7 ani -eu am facut engleza din cls V pana in a XII. nu m-au mai intrebat nimic altceva despre engleza.
am aflat si eu despre aceasta regula de la o alta romanca... poate va fi de folos si altora.. |
|
| Sus |
|
 |
Ionut Junior

Data inscrierii: 05/Mai/2007 Mesaje: 1 Localitate: Oslo
|
Trimis: 05/05/2007 18:24 Titlul subiectului: |
|
|
Salut Catalin,
Sunt nou venit in Oslo si nu stiu aproape nimic despre romanii de aici, lucrez pentru o companie Franceza aici si nu prea stiu cum sa-mi petrec timpul liber.
As fi foarte fericit daca as mai gasi ceva romani de-ai nostri sa mai stau la un pahar de vorba.
Poate ma poti ajuta cu ceva puncte de intalnire ale romanilor din Oslo.
Multumesc anticipat |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

Data inscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 537 Localitate: Oslo
|
Trimis: 06/05/2007 06:53 Titlul subiectului: |
|
|
......multi vorbesc de numar enorm de studenti romani in Oslo (100-150) practic am vazut la biserica un numar de 15-20 studenti romani. Nimeni nu a lucrat cu studentii in privinta de-a colabora mai reciproc , cred ca pe viitor va fi alesi cativa lideri din partea studentilor si va fi o comunicare mai buna. Pacat ca nu vin toti la biserica. _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
catalin.p Membru

|
Trimis: 07/05/2007 12:10 Titlul subiectului: |
|
|
| Ionut a scris: | Salut Catalin,
Sunt nou venit in Oslo si nu stiu aproape nimic despre romanii de aici, lucrez pentru o companie Franceza aici si nu prea stiu cum sa-mi petrec timpul liber.
As fi foarte fericit daca as mai gasi ceva romani de-ai nostri sa mai stau la un pahar de vorba.
Poate ma poti ajuta cu ceva puncte de intalnire ale romanilor din Oslo.
Multumesc anticipat |
Buna Ionut,
In perioada asta majoritatea studentilor din grupul care il cunosc eu sunt plecati in vacante iar unii au examene sau lucreaza. Am sa-ti scriu imediat ce aflu ceva. De exemplu eu am chef sa ies sambata asta ca sunt liber si e posibil sa mai mearga si vreo 2 - 3 amici de-ai mei. Daca esti liber si vrei sa ne intalnim trimite-mi un mail. (tgfty@yahoo.com).
Salut,
cata _________________ Catali P.  |
|
| Sus |
|
 |
Yanis Junior

Data inscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 8
|
Trimis: 07/05/2007 16:38 Titlul subiectului: Buna Ionut |
|
|
punct de intalnire mai este si la Biserica greceasca din Oslo,intradevar mai rarut, doar o data sau doua ori pe luna .Dar eu sunt disponibil si pt un pahar de vorba si pt un pahar de bere.Poti trimite un mail : yaniseriksen2003@yahoo.no sau sms la 988 62 728.
| Constantin a scris: | | ......multi vorbesc de numar enorm de studenti romani in Oslo (100-150) practic am vazut la biserica un numar de 15-20 studenti romani. Nimeni nu a lucrat cu studentii in privinta de-a colabora mai reciproc , cred ca pe viitor va fi alesi cativa lideri din partea studentilor si va fi o comunicare mai buna. Pacat ca nu vin toti la biserica. |
|
|
| Sus |
|
 |
Cosmin(Medias) Junior

Data inscrierii: 11/Mar/2007 Mesaje: 9 Localitate: Oslo
|
Trimis: 16/05/2007 21:38 Titlul subiectului: |
|
|
| Bai da serios.....Te cheama Ionut sau Yanis pina la urma? ca sa mor de nu sint confuz de atita amar de vreme ))Sau iti putem zice si John ?...ca tot Ionut e ;)) |
|
| Sus |
|
 |
Cosmin(Medias) Junior

Data inscrierii: 11/Mar/2007 Mesaje: 9 Localitate: Oslo
|
Trimis: 16/05/2007 21:41 Titlul subiectului: |
|
|
A....sa nu uit...Mai a aparut cumva din greseala vreo-un "Medesan" prin Oslo ?.... Nu de alta,da ar fi fain sa fim mai multi "la un loc" )))...
Da in afara de cei 3 care-s aici de 3-4 ani buni ..care nici macar salut nu dau,....chiar daca-i stiu din generala.... Ca vorba aia..."asa-i romanu..."))) |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

Data inscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 537 Localitate: Oslo
|
Trimis: 16/05/2007 23:44 Titlul subiectului: |
|
|
Cu oistia in gard schimba oare numele sitruatia _________________ skype: beskjeden1
Ultima modificare efectuata de catre Constantin la 17/05/2007 08:17, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

Data inscrierii: 21/Feb/2007 Mesaje: 212 Localitate: Ploiesti/Reghin/Oslo
|
Trimis: 17/05/2007 00:32 Titlul subiectului: |
|
|
| Cosmin(Medias) a scris: | A....sa nu uit...Mai a aparut cumva din greseala vreo-un "Medesan" prin Oslo ?.... Nu de alta,da ar fi fain sa fim mai multi "la un loc" )))...
Da in afara de cei 3 care-s aici de 3-4 ani buni ..care nici macar salut nu dau,....chiar daca-i stiu din generala.... Ca vorba aia..."asa-i romanu..."))) |
Nu sunt mediesean, nici macar 100% pur ardelean, ci asa, jumatate muntean, jumatate ardelean. Dar mi-ar facea placere, daca nu ar fi cu suparare, sa mai gasesc si altii mai ardeleni decat mine pe aici, ca din experienta de pana acum, m-am inteles cel mai bine cu ei. Sunt cei mai normali. Dar e doar parerea mea.
Asa ca, poate mai povestim pe la vreo bere.
Cele bune. _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
md Membru 2

Data inscrierii: 12/Mai/2007 Mesaje: 83 Localitate: Krsand
|
Trimis: 17/05/2007 09:54 Titlul subiectului: de referendum |
|
|
Nu vreau sa va influentez intr-un fel decizia politica insa ma gandeam ca sambata sa zic NU la referendum si DA la vreo terasa!
Cine e pentru ?  _________________ http://www.norvegia-romania.net |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

Data inscrierii: 21/Feb/2007 Mesaje: 212 Localitate: Ploiesti/Reghin/Oslo
|
Trimis: 17/05/2007 09:55 Titlul subiectului: Re: de referendum |
|
|
| md a scris: | Nu vreau sa va influentez intr-un fel decizia politica insa ma gandeam ca sambata sa zic NU la referendum si DA la vreo terasa!
Cine e pentru ?  |
Eu sunt pentru la amandoua!
Din pacate, "Da" si pentru zburarea lui Basescu. Imi pare rau sa supar asa de multa lume, dar dupa parerea mea, nu avem nevoie de un astfel de presedinte. Nu avem nevoie nici in general de o asa clasa politica, dar de undeva trebuie sa inceapa curatenia. Imi pare rau sa cred personal, ca el e bun exemplu de curatat. Asta e!
Pace! _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
AdBot Robotelul cu reclame
Ce este AdBot ? Click aici
|
Trimis: 25/05/2012 21:55 Titlul subiectului: AdBot |
|
|
|