|
stefancelmare.MyForum.ro Forumul Romanilor din Norvegia
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
mstanica Senior

Data inscrierii: 21/Feb/2007 Mesaje: 212 Localitate: Ploiesti/Reghin/Oslo
|
Trimis: 22/08/2007 13:29 Titlul subiectului: |
|
|
Am propus una, dar nu se raspunde la subiectul ei.
Ma intrebam ce face pe unele din cuplurile 100% romanesti, sa nu-si invete copiii, propria lor limba mai intai.
Cu vreo doua luni mai devreme, am primit un raspuns cum ca parintii munceau pe rupte, nu-si vedeau copiii, care erau crescuti si ingrijiti de norvegieni, asa ca nu au avut cum sa-i invete. E un motiv, care desi extrem de trist, este si extrem de valid. Dar sa fim seriosi, nu toate cuplurile romanesti sunt in aceasta situatie. Si atunci, ma intrebam ce anume ii determina sa nu-si invete copiii romana, cand si ei sunt nesiguri pe o limba ce le este si lor straina...
Impresia mea este ca unora le este cumplit de rusine cu originea lor etnica, desi pe forumuri sau prin alte parti, o apara cu steagul in mana. Si atunci, incearca sa-si faca copiii sa uite de unde le provin parintii. De asemenea, am mai vazut ca fenomenul este mai amplu la familiile ce provin din zonele extracarpatice, Moldova, Dobrogea, Muntenia. Dar desigur, nu e neaparat o regula. _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

Data inscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 537 Localitate: Oslo
|
Trimis: 22/08/2007 15:26 Titlul subiectului: |
|
|
| mstanica a scris: | Am propus una, dar nu se raspunde la subiectul ei.
Ma intrebam ce face pe unele din cuplurile 100% romanesti, sa nu-si invete copiii, propria lor limba mai intai.
Cu vreo doua luni mai devreme, am primit un raspuns cum ca parintii munceau pe rupte, nu-si vedeau copiii, care erau crescuti si ingrijiti de norvegieni, asa ca nu au avut cum sa-i invete. E un motiv, care desi extrem de trist, este si extrem de valid. Dar sa fim seriosi, nu toate cuplurile romanesti sunt in aceasta situatie. Si atunci, ma intrebam ce anume ii determina sa nu-si invete copiii romana, cand si ei sunt nesiguri pe o limba ce le este si lor straina...
Impresia mea este ca unora le este cumplit de rusine cu originea lor etnica, desi pe forumuri sau prin alte parti, o apara cu steagul in mana. Si atunci, incearca sa-si faca copiii sa uite de unde le provin parintii. De asemenea, am mai vazut ca fenomenul este mai amplu la familiile ce provin din zonele extracarpatice, Moldova, Dobrogea, Muntenia. Dar desigur, nu e neaparat o regula. |
noi parintii vrem ca copii sa invete limba romana , dar copii nu vreau sa invete limba romana. Avem trei copii si eu sunt iritat cind aud ca cineva se ride de ei cum vorbesc romana. Necatind ca si unii romani strimba limba romana , strimba declinatia unor verbe .Deci sa-i trimit la cursuri sa se rida cineva de ei , de dialectul pe care-l vorbim ,mai bine ii las sa vorbeasca limba norvegiana , norvegiana care le este astazi ca limba materna + engleza pe care o vorbesc binisor.
Destul stres am petrecut noi maturii cu limbile si eu persoana matura am auzit destule injosiri in loc de corectari, sfaturi.  _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

|
Trimis: 22/08/2007 16:18 Titlul subiectului: |
|
|
| Constantin a scris: |
noi parintii vrem ca copii sa invete limba romana , dar copii nu vreau sa invete limba romana. Avem trei copii si eu sunt iritat cind aud ca cineva se ride de ei cum vorbesc romana. Necatind ca si unii romani strimba limba romana , strimba declinatia unor verbe .Deci sa-i trimit la cursuri sa se rida cineva de ei , de dialectul pe care-l vorbim ,mai bine ii las sa vorbeasca limba norvegiana , norvegiana care le este astazi ca limba materna + engleza pe care o vorbesc binisor.
Destul stres am petrecut noi maturii cu limbile si eu persoana matura am auzit destule injosiri in loc de corectari, sfaturi.  |
Ziceam ca-mi raspunde altcineva. Tu mi-ai mai raspuns. Multumesc oricum.  _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
keejoo Membru

Data inscrierii: 09/Iul/2007 Mesaje: 44
|
Trimis: 23/08/2007 11:52 Titlul subiectului: |
|
|
rushinica..ca sa citez pe cineva
am si eu doi verisori unul de 3 ani si altul de 10 ani, amandoi vorbesc limba germana(locuiesc in germania) si limba romana, iar la scoala invata si limba engleza.In casa se vorbeste romaneste, plus copiii invata extrem de repede.Nu doar nationalismul din mine striga pt limba romana, dar intr-un CV doua limbi vorbite este normal sa fie enumerate(dintre care una engleza).Cel putin 3 limbi , una mai putin internationalizata, se cer.
Apoi...copilul face legea sau parintele? daca nu vreau sa merg la scoala, facase voia mea?nu..mama cu tata cumpara paine, mama cu tata comanda,iar in legatura cu faptul ca vorbesc stalcit si se simt rusinati, ei trebuiesc incurajati. nu am nimic cu nimeni, dar din asa parinti, asa copii. |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

|
Trimis: 23/08/2007 12:16 Titlul subiectului: |
|
|
| keejoo a scris: | rushinica..ca sa citez pe cineva
am si eu doi verisori unul de 3 ani si altul de 10 ani, amandoi vorbesc limba germana(locuiesc in germania) si limba romana, iar la scoala invata si limba engleza.In casa se vorbeste romaneste, plus copiii invata extrem de repede.Nu doar nationalismul din mine striga pt limba romana, dar intr-un CV doua limbi vorbite este normal sa fie enumerate(dintre care una engleza).Cel putin 3 limbi , una mai putin internationalizata, se cer.
Apoi...copilul face legea sau parintele? daca nu vreau sa merg la scoala, facase voia mea?nu..mama cu tata cumpara paine, mama cu tata comanda,iar in legatura cu faptul ca vorbesc stalcit si se simt rusinati, ei trebuiesc incurajati. nu am nimic cu nimeni, dar din asa parinti, asa copii. |
 _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 23/08/2007 13:51 Titlul subiectului: |
|
|
amin , asa sa fie , perfect.
asa ne este graiul asa sa fie , asa a vorbit si a scris Stefan cel Mare si tot neamul nostru mai multi de 10 mln., asa sa fie fara nisto, bulani, gagica , pica, barligat, lucra, plou,...........etc. Sa fie ca in Norvegia limba norvegiana bokmal si ny norsk, limba romana cu dialectele ei. _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

|
Trimis: 23/08/2007 13:55 Titlul subiectului: |
|
|
amin , asa sa fie , perfect.
asa ne este graiul asa sa fie , asa a vorbit si a scris Stefan cel Mare si tot neamul nostru mai multi de 10 mln., asa sa fie fara nisto, bulani, gagica , pica, barligat...........etc. |
Corect. Daca insa cineva, foloseste aceste cuvinte, in situatii, mai putin formale, atunci nu cred ca e o problema. Atat timp cat folosirea acestor cuvinte nu indica un fel de viata. In rest, daca mai apar, din cand in cand, nu e o problema. Exista asa ceva si in franceza si banuiesc ca si in norvegiana, etc. Atat ca, nu se scot pe gura, decat in anumite situatii.
Si mai cred ca trebuie evitat a se face judecati de valoare si generalizante, la adresa intregii natiuni romane, pentru asa ceva. Cand dai de indivizi de acest gen, care asa-si duc viata, poti foarte usor sa-i ignori. Nu cred ca au nimic atractiv. _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 23/08/2007 14:04 Titlul subiectului: |
|
|
dialectul moldav se foloseste in intreaga R. Moldova, Moldova din Romania , putina diferenta in zona nordica Carpatica , sudul Ucrainei, Transnistria, Crimeia (regiunea Nikolaev) unele mici localitati din Siberia.
Cartile vechi majoritatea sunt scrise in acest dialect si in kirilita. Sunt convins ca generatia noua o sa modernizeze limba mult. _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

|
Trimis: 23/08/2007 14:14 Titlul subiectului: |
|
|
| Constantin a scris: | dialectul moldav se foloseste in intreaga R. Moldova, Moldova din Romania , putina diferenta in zona nordica Carpatica , sudul Ucrainei, Transnistria, Crimeia (regiunea Nikolaev) unele mici localitati din Siberia.
Cartile vechi majoritatea sunt scrise in acest dialect si in kirilita. Sunt convins ca generatia noua o sa modernizeze limba mult. |
Normal. As zice ca sunt chiar mai multe dialecte in Moldova. Intr-un fel se vorbeste la Galati, in alt fel la Focsani, in alt fel la Radauti si in alt fel la Hotin sau la Chisinau si inca o data in alt fel la Cernauti. Dar aceste lucruri dau frumusetea unei limbi si arata diversitatea unei natiuni. Doar idiotii nu au inteles aceste lucruri inca. Dar e la fel si in Ardeal, in Maramures se vorbeste intr-un fel, in altul in Crisana si Banat si iar in altul in Transilvania. Si in sud, e la fel, Oltenia are un idiom, sau un grai propriu, diferit de cel din Muntenia, care e si el diferit de cel din Dobrogea.
Per ansamblu insa, diferentele nu sunt atat de mari, de aceea, oficial, acestea sunt considerate nu dialecte, ci idiomuri, sau graiuri. _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
basarabeanu Membru 2

Data inscrierii: 17/Feb/2007 Mesaje: 82 Localitate: Sor-Norge
|
Trimis: 23/08/2007 21:14 Titlul subiectului: |
|
|
Uitati-va mai fratilor la nesimtitul acesta de boscetar ce vorbe da din el, asa-s parintii lui si asa este si dansul. Vai ce mintalitate comunista are.
Copii sunt si ei oameni mici si trebuesc respectati. Cu forta , cu dictatura nu faci nimic. Germania nu se poate compara cu Norvegia, Germania e romanizata demult. Norvegia 4 basarabeni si 50 de romani. Unde se intalnesc copii romanilor in Norvegia nici o posibilitate de comunicare intre ei.  _________________ http://www.labordei.com/ |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

|
Trimis: 23/08/2007 22:18 Titlul subiectului: |
|
|
| basarabeanu a scris: |
Uitati-va mai fratilor la nesimtitul acesta de boscetar ce vorbe da din el, asa-s parintii lui si asa este si dansul. Vai ce mintalitate comunista are.
Copii sunt si ei oameni mici si trebuesc respectati. Cu forta , cu dictatura nu faci nimic. Germania nu se poate compara cu Norvegia, Germania e romanizata demult. Norvegia 4 basarabeni si 50 de romani. Unde se intalnesc copii romanilor in Norvegia nici o posibilitate de comunicare intre ei.  |
Esti beat sau drogat cand scrii asa ceva? _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 24/08/2007 06:13 Titlul subiectului: |
|
|
magoritatea copiilor romani in Norvegia vorbesc norvegiana ca prima limba de comunicare, noi in familie cu copii vorbim romana, insa ei raspund diferit ,mai des raspund in norvegiana. Cu alti copii romani iam auzit vorbind doar in norvegiana. In Oslo ne stim doar 4 familii cu copii , restul sunt copii de elita , a oamenilor onorati sau copii magiari sau mai stiu eu ce , fiindca nu-i intalnesc des nici la ambasada si nici la biserica.
Fiecare familie are viata ei personala si in afara de familii -prietene romanesti mai avem buni prieteni norvegieni si altii din Polonia, Bulgaria, Peru, Anglia ..etc. _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

|
Trimis: 24/08/2007 13:09 Titlul subiectului: |
|
|
| Constantin a scris: | magoritatea copiilor romani in Norvegia vorbesc norvegiana ca prima limba de comunicare, noi in familie cu copii vorbim romana, insa ei raspund diferit ,mai des raspund in norvegiana. Cu alti copii romani iam auzit vorbind doar in norvegiana. In Oslo ne stim doar 4 familii cu copii , restul sunt copii de elita , a oamenilor onorati sau copii magiari sau mai stiu eu ce , fiindca nu-i intalnesc des nici la ambasada si nici la biserica.
Fiecare familie are viata ei personala si in afara de familii -prietene romanesti mai avem buni prieteni norvegieni si altii din Polonia, Bulgaria, Peru, Anglia ..etc. |
In mod cert ca este necesar sa stie mai multe limbi. Si desigur, limba tarii unde traiesc. Dar mi se pare si mie sincer, un pic superfluu, motivul ca nu vor copiii sa vorbeasca. Pana la urma nu ei decid, in astfel de situatii. Mai ales ca ambii parinti sunt romani. _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
ela Membru 2

Data inscrierii: 11/Iun/2007 Mesaje: 94 Localitate: trondheim
|
Trimis: 25/08/2007 16:46 Titlul subiectului: |
|
|
Eu o sa-mi invat copiii romaneste . Acum sotul meu invata romana si eu invat norvegiana. Noi comunicam in engleza, insa mai nou in toate 3 limbile, amestecat. Cei care au casatorii mixte stiu la ce ma refer.
Problema care ma framanta momentan este " care limba va fi prima pe care o sa o vorbeasca copiii"?
Eu nu cred ca voi putea sa le cant cantece de leagan in alta limba decat romana. " A-bu-aaa puiut de cioaraaa/ ca ma-ta-i du-sa la moara/ tata-to la fogadau/ si nu-ti are baiu`tau" Sau nu ma vad invatandu-i rugaciuni in norvegiana sau engleza.
De asemenea, la gradinita si scoala va invata norvegiana. De la noi sper sa invete ce vrem fiecare sa-i invatam, abia astept sa-mi aud sotul citindu-le copiilor " Amintiri din copilarie " de Ion Creanga in original  |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 26/08/2007 08:57 Titlul subiectului: |
|
|
| mstanica a scris: | | Constantin a scris: | magoritatea copiilor romani in Norvegia vorbesc norvegiana ca prima limba de comunicare, noi in familie cu copii vorbim romana, insa ei raspund diferit ,mai des raspund in norvegiana. Cu alti copii romani iam auzit vorbind doar in norvegiana. In Oslo ne stim doar 4 familii cu copii , restul sunt copii de elita , a oamenilor onorati sau copii magiari sau mai stiu eu ce , fiindca nu-i intalnesc des nici la ambasada si nici la biserica.
Fiecare familie are viata ei personala si in afara de familii -prietene romanesti mai avem buni prieteni norvegieni si altii din Polonia, Bulgaria, Peru, Anglia ..etc. |
In mod cert ca este necesar sa stie mai multe limbi. Si desigur, limba tarii unde traiesc. Dar mi se pare si mie sincer, un pic superfluu, motivul ca nu vor copiii sa vorbeasca. Pana la urma nu ei decid, in astfel de situatii. Mai ales ca ambii parinti sunt romani. |
copii vorbesc intre i norvegiana , nu poti sa-i impui , si multi copii o fac automat. Eu cred ca ei si gindesc in norvegiana. Bine, la cine in familie in Norvegia copii traesc demult aici si vorbesc in romana intre ei? _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

|
Trimis: 26/08/2007 10:03 Titlul subiectului: |
|
|
copii vorbesc intre i norvegiana , nu poti sa-i impui , si multi copii o fac automat. Eu cred ca ei si gindesc in norvegiana. Bine, la cine in familie in Norvegia copii traesc demult aici si vorbesc in romana intre ei? |
La romanii cu coloana vertebrala, cred. _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 26/08/2007 10:11 Titlul subiectului: |
|
|
| mstanica a scris: | | Constantin a scris: |
copii vorbesc intre i norvegiana , nu poti sa-i impui , si multi copii o fac automat. Eu cred ca ei si gindesc in norvegiana. Bine, la cine in familie in Norvegia copii traesc demult aici si vorbesc in romana intre ei? |
La romanii cu coloana vertebrala, cred. |
cred ca la romanii din Romania,
eu nu cred ca copii romanilor din Norvegia nu au coloana vertebrala  _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

|
Trimis: 26/08/2007 10:19 Titlul subiectului: |
|
|
| Constantin a scris: | | mstanica a scris: | | Constantin a scris: |
eu nu cred ca copii romanilor din Norvegia nu au coloana vertebrala  |
Adevarul este ca romanii din Basarabia s-au dat cu rusii demult, asa ca nu ma mai mira nimic. Pacat... Dar se inscrie exact in fenomenul observat de mine: romanii din afara arcului carpatic au mai mari probleme in a se accepta ei insisi ca romani in afara granitelor. Le este rusine cu acest nume. De ce oare?
Sa dea Dumnezeu sa ma insel eu. _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 26/08/2007 11:31 Titlul subiectului: |
|
|
| mstanica a scris: | | Constantin a scris: | | mstanica a scris: | | Constantin a scris: |
eu nu cred ca copii romanilor din Norvegia nu au coloana vertebrala  |
Adevarul este ca romanii din Basarabia s-au dat cu rusii demult, asa ca nu ma mai mira nimic. Pacat... Dar se inscrie exact in fenomenul observat de mine: romanii din afara arcului carpatic au mai mari probleme in a se accepta ei insisi ca romani in afara granitelor. Le este rusine cu acest nume. De ce oare?
Sa dea Dumnezeu sa ma insel eu. |
stii tu destul de bine de ce...........
Basarbenii s-au dat cu rusii o parte din diferite motive:
Atirnarea unor indivizi romani catre basarabeni ca romani mai superiori ca romanii din exterior.
Persoanele care fac ceva bun pentru cominitate, romani, sunt in magoritatea cazurilor criticati, ignorati , neobservati.
Prostiile care le-au facut si le fac unii cetateni romani in strainatate
Casnicii cu rusoaicele.
Romanii nu sunt prietenosi intre ei, romanul de roman fuge.
Unii romani fac totul posibil pentru a se distruge pe sine insusi.
Poti sa vezi la odihna 30 de tigani, arabi,rusi,polonegi....etc impreuna,
romani impreuna 20-30 poti sa-i vezi la mine acasa pe terasa,
sau 5-10 la slugba la biserica si 50 la mancare in subsol.
Si cea mai grea lovitura o primesti de la straini cand spui ca esti de provenenta romana,iti zice in fata, tap-tarap, syganer, Ceausescu, vampir Dracula.
In acest forum am intalnit de cateva ori propunere de ajutor si in rest critica si ignorare unul fata de altul.
Sunt unii romani care necesita ajutor si nu-i ajuta nimeni, o simpla lege cu legislatia a aparut de la 1 august 2007 si nimeni nu a dat o explicatie .........nici un leder,persoana de onoare romana in Norvegia, lucrator dce ambasada,UDI, traducator, persoana lucratoare si stiitoare de legislatii.
Sunt sefi care lucreaza in constructii si in afara de Florin si mine nu am auzit pe atii sa-i ajute pe romani.
Tare bine ar fi daca ar fi primita ca lege de baza intr-o comunitate de romani ,legea:
" Nu te uita la om ce spune sau cum scrie, uite ce face"
..........dar intrebarea este a fost"De ce oare?"
Deatata ca unii romani fac ca romani mai mult rau decit bine. _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
eutoteu Membru

Data inscrierii: 28/Mar/2007 Mesaje: 70 Localitate: Buc
|
Trimis: 26/08/2007 12:16 Titlul subiectului: |
|
|
Si ma rog domnule Constantin cum e chiar on topic ceea ce spui tu ?
Chiar trebuie sa faci din tot forumul si toate topicurile un loc unde sa ii vorbesti de rau pe romani si sa te lauzi cu cit de multe faci tu pentru romani?
Iar in cazul comunitatii romaneasti, personal nu cred ca are fata de mine vreo obligatie in a ma ajuta sa imi gasesc de lucru sau a imi rezolva diversele probleme personale.
Ma poate ajuta cel mult cu informatii .. daca mi le poate oferi. _________________ Z. |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 26/08/2007 13:02 Titlul subiectului: |
|
|
| eutoteu a scris: | Si ma rog domnule Constantin cum e chiar on topic ceea ce spui tu ?
Chiar trebuie sa faci din tot forumul si toate topicurile un loc unde sa ii vorbesti de rau pe romani si sa te lauzi cu cit de multe faci tu pentru romani?
Iar in cazul comunitatii romaneasti, personal nu cred ca are fata de mine vreo obligatie in a ma ajuta sa imi gasesc de lucru sau a imi rezolva diversele probleme personale.
Ma poate ajuta cel mult cu informatii .. daca mi le poate oferi. |
Am raspuns la intrebare, doar atat.
Eu am pareria mea...
In privinta laudei, pai lauda-te si tu daca ai cu ce
SAU IN AFARA DE RAU NU AI FACUT NIMIC  _________________ skype: beskjeden1 |
|
| Sus |
|
 |
eutoteu Membru

|
Trimis: 26/08/2007 15:04 Titlul subiectului: |
|
|
Si domnule Stanica serios acum chiar credeti in generalizari de genul "romanii din afara arcului carpatic au mai mari probleme in a se accepta ei insisi ca romani in afara granitelor" ?
Cred ca genul asta de a discuta este total neproductiv daca vreti..mai ales daca vreti sa intrati in dialog si cu romanii din afara arcului carpatic.
Personal, ca romanca din afara arcului carpatic.. pot spune ca nu imi este deloc rusine sa spun ca sint roman in afara granitelor si prieteni de ai mei tot din afara acestui arc isi asuma nationalitatea fara pic de jena daca vreti.
O buna prietena, tot din afara acestui arc, chiar a hotarit impreuna cu sotul ei francez sa se mute inapoi in Romania pentru a-si creste copilul chiar daca viata lor in Franta era foarte multumitoare.
Vorbea despre generozitatea si caldura spiritului romanesc pe care vrea sa il simta copilul ei.
Sint oameni si oameni intre romani si chiar nu cred domnule ca ardelenii sint mai buni ca muntenii, oltenii ca moldovenii sau orice combinatie doriti...
In ceea ce priveste invatarea limbii romane, daca voi avea copii intr-o alta tara decit Romania ii voi invata romaneste pentru ca este datoria mea morala consider, ca prima generatie dupa mine sa stie sa vorbeasca romaneste.
Datorie fata de mine ca roman dar si fata de copil care are astfel sansa de a isi dezvolta si exploata la un alt nivel capacitatile de invatare. _________________ Z. |
|
| Sus |
|
 |
eutoteu Membru

|
Trimis: 26/08/2007 15:21 Titlul subiectului: |
|
|
Domnule Constantin iti repet a te lauda singur nu e frumos..
Pina una alta vezi ca prietenii tai iar isi dau in stamba si isi arata inteligenta..
"Uitati-va mai fratilor la nesimtitul acesta de boscetar ce vorbe da din el, asa-s parintii lui si asa este si dansul. "-- apartine lui basarabeanu.
Si tu iar le permiti sa vorbeasca foarte frumos..ca deh esti tare generos.. _________________ Z. |
|
| Sus |
|
 |
basarabeanu Membru 2

Data inscrierii: 17/Feb/2007 Mesaje: 82 Localitate: Sor-Norge
|
Trimis: 26/08/2007 15:40 Titlul subiectului: |
|
|
| eutoteu a scris: | Domnule Constantin iti repet a te lauda singur nu e frumos..
Pina una alta vezi ca prietenii tai iar isi dau in stamba si isi arata inteligenta..
"Uitati-va mai fratilor la nesimtitul acesta de boscetar ce vorbe da din el, asa-s parintii lui si asa este si dansul. "-- apartine lui basarabeanu.
Si tu iar le permiti sa vorbeasca foarte frumos..ca deh esti tare generos.. |
Pai utati-va, ea are numai o idee in cap de-a critica, ea nu discuta ci critica tot timpul, de parca ar fi Ampera sau cineva din gasca lui V. Pavel _________________ http://www.labordei.com/ |
|
| Sus |
|
 |
eutoteu Membru

|
Trimis: 26/08/2007 15:52 Titlul subiectului: |
|
|
Hehe iara tu numai una..de a injura..
Ca deh e prea greu sa scrii o critica...necesita consumul a ceva mai multi neuroni decit o simpla injuratura.
Hai sanatate si nu te mai proteja atita.. sa stii ca se regenereaza ..asa spun ultimele cercetari.. _________________ Z. |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

|
Trimis: 26/08/2007 19:47 Titlul subiectului: |
|
|
| eutoteu a scris: | Si domnule Stanica serios acum chiar credeti in generalizari de genul "romanii din afara arcului carpatic au mai mari probleme in a se accepta ei insisi ca romani in afara granitelor" ?
...
Sint oameni si oameni intre romani si chiar nu cred domnule ca ardelenii sint mai buni ca muntenii, oltenii ca moldovenii sau orice combinatie doriti... |
Intru totul de acord, insa am vorbit din pura experienta personala, asa cum am si scris de fapt. Si-mi mentin opiniile. Cum am observat si diferenta intre bucovinenii si maramuresenii din Ucraina de azi si atitudinile deja arhicunoscute ale basarabenilor.
Eu nu vreau sa ma exprim aici "corect politic". Pur si simplu, vreau sa-mi exprim opiniile, chiar daca ele nu sunt "corecte politic" cateodata.
| eutoteu a scris: | In ceea ce priveste invatarea limbii romane, daca voi avea copii intr-o alta tara decit Romania ii voi invata romaneste pentru ca este datoria mea morala consider, ca prima generatie dupa mine sa stie sa vorbeasca romaneste.
Datorie fata de mine ca roman dar si fata de copil care are astfel sansa de a isi dezvolta si exploata la un alt nivel capacitatile de invatare. |
Fapt demn de admirat si de urmat! Felicitari! _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
ela Membru 2

Data inscrierii: 11/Iun/2007 Mesaje: 94 Localitate: trondheim
|
Trimis: 26/08/2007 20:17 Titlul subiectului: |
|
|
tocmai imi inchipuiam peste cativa ani copiii nostri, ai tuturor celor de aici, la o gradinita in aceeasi clasa
oare ce ar iesi de acolo ? bietii de ei...  |
|
| Sus |
|
 |
AdBot Robotelul cu reclame
Ce este AdBot ? Click aici
|
Trimis: 25/05/2012 21:55 Titlul subiectului: AdBot |
|
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|