Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro stefancelmare.MyForum.ro
Forumul Romanilor din Norvegia

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Cumparaturi din Suedia

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro -> Discutii libere
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
calin_iaru
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 23/Mar/2007

MesajTrimis: 13/11/2007 17:11    Titlul subiectului: Cumparaturi din Suedia Raspunde cu citat (quote)

Imi ia ceva timp sa achizitionez calculatorul pe care il vreau, mai ales pentru ca in Norvegia nu este disponibil. Asa ca m-am decis sa-l iau din Suedia si sa il preiau de acolo. Ideal ar fi ca acel pachet sa fie trimis la o adresa apropiata de granita de unde sa-l pot lua rapid. Aveti rude pe acolo?
Un coleg imi spune ca se pot inchiria casute postale si astfel se pot trimite pe acele adrese dar nu cunosc pe nimeni care sa fi facut asta. Din nou, este vreunul dintre voi care stie mai multe?
As aprecia sfatul vostru. Va voi tine la curent cu ceea ce aflu.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Constantin
Senior
Senior

Data inscrierii: 14/Feb/2007

MesajTrimis: 15/11/2007 12:46    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Suna-l pe parinte , este cea mai buna hotarare.
calin_iaru
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 23/Mar/2007

MesajTrimis: 15/11/2007 20:45    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut Constantin,

l-am sunat si tbh.se, compania care imi va livra calculatorul, va trimite pachetul astazi. Firmele din Suedia par a fi mai prompte decat cele din Norvegia in ce priveste transportul si timpul de asteptare. Am sa scriu cateva observatii mai jos, pentru a le fi utile si urmatorilor cumparatori.
In primul rand, rasfoiti cat mai multe pagini de recenzii in care sa aflati parerea altor consumatori. Este foarte important ca acel calculator sa fie bine definit si sa aibe cat mai multe componente care sa poata fi inlocuite. De exemplu, HP ofera posibilitatea configurarii calculatoarelor. In Norvegia, HP este cel mai popular si cam toate firmele au vanzarile in crestere. Site-uri in care puteti gasi pareri avizate sunt CNET, amazon, laptopreviews, notebookreviews. In privinta configuratiilor, am remarcat ca laptop-urile dotate cu procesoare Intel sunt mai bine promovate si in general dispun de mai multe facilitati. Nu am putut gasi un laptop cu doua disk-uri si procesor AMD de la producatorul pe care il voiam.
Mai departe, aveti grija la capcane in descrierea calculatorului. De exemplu, se poate specifica fabricantul procesorului fara a se specifica frecventa lui. Aflati care este marimea memoriei grafice care este reprezentata in mai multe feluri - memorie fizica si memorie extinsa. Memoria fizica a unei placi ATI 2400 este de 256 MB care poate fi extinsa la 1024; prin asta se presupune ca restule de 700 MB sunt imprumutati din memoria RAM a calculatorului. Uneori, vanzatorii nu arata aceste cifre, sau le arata impreuna cu memoria extinsa. Rezolutia ecranului este un alt factor care poate conta. Acum se obisnuiesc rezolutii de 1400 X 900, insa cu cat este mai mare, cu atat imaginile sunt mai bine conturate (vorbesc aici despre laptop-uri).
Si sistemul de operare conteaza - veti avea de ales intre Vista si XP sau Vista Business si Vista Premium. Puteti chiar sa instalati un alt sistem de operare pe acelasi calculator si sa luati ce este mai bun din fiecare lume.
In final, pretul este determinant. De 3 ori era sa cumpar un calculator si datorita intarzierilor si a pretului, m-am indreptat spre oferta din Suedia. Folositi site-uri cum sunt kelkoo.no sau no.pricerunner.com pentru a putea afla preturile la articolele care va intereseaza. Folositi codul produsului si nu numele intrucat rezultatele cautarii dupa nume pot fi mult mai vaste (ex LX.TMR0Z.038 in loc de "Acer TravelMate 7720"). Mai puteti folosi un site general de cautare cum este google sau live si restrange rezultatele numai la site-urile din Norvegia sau Suedia astfel "LX.TMR0Z.038 site:no".
Sus
dani
Membru
Membru

Data inscrierii: 17/Aug/2007

MesajTrimis: 16/11/2007 10:46    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bravo Caline,
sunt niste sfaturi folositoare , care nu se pot afla sau primi de la un "selger" . In ultimul timp calculatoare stationare tari se pot cumpara de la butikkul internet lefdal .Insa laptopurile sunt scumpe peste tot, dar avand informatia si cumparand un laptop ce se poate de imbunatatit ,ai posibilitatea de-a poseda un laptop bun si eftin.
Mersi mult de informatia care ne va fi de folos tuturor "datamannilor".
:thumbsup:
Sus
AdBot
Robotelul cu reclame

Ce este AdBot ?
Click aici

MesajTrimis: 25/05/2012 21:47    Titlul subiectului: AdBot

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro -> Discutii libere Ora este GMT + 1 ora
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum