Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro stefancelmare.MyForum.ro
Forumul Romanilor din Norvegia

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ce va place in Norvegia?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro -> Viata in Norvegia
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
mstanica
Senior
Senior

Data inscrierii: 21/Feb/2007

MesajTrimis: 26/08/2007 19:36    Titlul subiectului: Ce va place in Norvegia? Raspunde cu citat (quote)

1. Calitatea aerului.

2. Lipsa aglomeratiei.

3. Calitatea apei potabile.

4. Verdele "de munte" de la noi al vegetatiei.

5. Prezenta redusa a fenomenelor meteo extreme: grindina de mari dimensiuni, canicula, furtuni, tornade.

6. Bunatatea, chiar uneori naivitatea multor oameni.

7. Peisajele.

8. Conditiile bune pentru copii.

9. Salariile.
basarabeanu
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 17/Feb/2007

MesajTrimis: 26/08/2007 20:56    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In Norvegia omul harnic e stimat mult si stie pentru ce munceste :-)
ela
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 11/Iun/2007

MesajTrimis: 26/08/2007 21:10    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

1.muzica

2.painea cu seminte de zeci de feluri, am gasit chiar si paine cu morcov :-)

3 relaxarea de la locurile de munca ( nu e stres, nu se cearta intre ei, fac pauze de cafea, de citit ziarul, de povestit)

4 linistea din autobuz, faptul ca majoritatea citesc sau asculta muzica

5 respectul fata de om

6 fiordurile, lacurile unul dupa altul

7 zapada din iunie de la geiranger

8 posibilitatea de a schia multe luni pe an, chiar si vara pe ghetar

9 copiii blonzi cu ochi albastri

10 benzile din autobuz cu care poti sa legi caruciorul copilului

11 imi mai place cum se "coboara " o parte din autobuz cand ies mamicile cu caruciorul

12 pateul de pui si carnea de pui gata tocata, din care poti face sarmale, o poti servi cu spaghetti . in romania nu am vazut asa ceva. este doar de porc , vita si oaie

13 produsele lactate TINE

14 biciletele

15 schiurile cu roti pe care se antreneaza sportivii vara

16 serviciile medicale, grija fata de copii si batrani

17 florile de langa cutiile postale

18 casele cu iarba pe acoperis

19 beculetele de la geamurile caselor de Craciun

20 salile de sport cu piscina, jacuzzi,sauna, solar,antrenamente de pilates, step, aerobic, ridicare greutati, spining ( daca vrei sa participi intra in pretul abonamentului ( in jur de 400 NOK pe luna, daca-ti faci abonament pe un an ),hol elegant cu semineu unde poti servi ceva inainte sau dupa antrenament

21. posibilitatea de a folosi rolele pe distante mari, fara sa ai teama ca te va calca o masina

22. somonul afumat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mstanica
Senior
Senior

MesajTrimis: 27/08/2007 06:59    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Unele dintre lucrurile despre care ai vorbit tu, le poti avea si in Romania, Ela, insa raportat la venitul ce-l poti obtine acolo, desigur cu ceva studii de calitate si experienta, te costa mai mult ca aici.

De fapt, a trai in Romania, sau oriunde in Europa de Est astazi, la standarde de Europa de Vest, te poate costa mai mult decat in Europa de Vest. Exista desigur o alternativa, sa obtii un salariu de Norvegia in Romania. Dar nu e chiar usor. :-D
ela
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 27/08/2007 21:13    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu e usor si eu personal nu imi doresc asta.
Nu vreau sa ma intorc in romania. norvegia este tara omului pe care il iubesc si o consider a doua mea tara. :-)
Sus
ela
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 27/08/2007 21:15    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

iar nr 5 , pe care il consider cel mai important, nu-l pot avea in romania in my life time
Sus
mstanica
Senior
Senior

MesajTrimis: 27/08/2007 21:19    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

NU ti-am zis sa te duci inapoi in Romania, ti-am zis doar ca anumite lucruri le poti avea si acolo. Si nu cred ca nici orice persoana din Romania nu-si respecta aproapele.

Cat despre atitudinea autoritatilor, permite-mi sa-i admir mai mult pe francezi. Autoritatile franceze nu sunt nici pe departe atat de incuiate ca si cele de aici.

Dar e doar opinia mea... altii sunt liberi sa nu fie de acord.
Merovingian
Membru
Membru

Data inscrierii: 14/Feb/2007

MesajTrimis: 28/08/2007 21:21    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

1.) Femeile blonde ( dum og deilig ).
2.) Femeile blonde ( dum og deilig ).
3.) Femeile blonde ( dum og deilig ).
antoneasca
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 28/Apr/2007

MesajTrimis: 29/08/2007 21:24    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ca fiecare opreste masina la trecerea de pieton imediat ce ai pus piciorul sa traversezi
ca vanzatorii nu sar pe tine in magazine sa te faca sa cumperi ceva
ca vara este lumina afara pana la ora 12 noaptea aproape
ca oamenii in varsta arata foarte bine, majoritatea arata cu zece ani mai tineri cel putin
cristina
Membru
Membru

Data inscrierii: 22/Feb/2007

MesajTrimis: 31/08/2007 16:40    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

- imi place ca daca incepe copilul sa tipe in autobuz, in tren, in magazin, etc, nu primesc priviri incruntate ca in Romania ('da fa-l cucoana sa taca, ca suntem stresati ne doare capu'), ci lumea zambeste incurajator, ba mai mereu gasesti una-doua femei care incep sa se joace cu el.
- conditiile de la gradinita, si atitudinea educatoarelor si asistentelor de acolo fata de copii
- faptul ca poti sa mergi practic oriunde cu copilul, peste tot ai loc de schimbat scutece, scaunel pt copil, toate conditiile...
Sus
eutoteu
Membru
Membru

Data inscrierii: 28/Mar/2007

MesajTrimis: 31/08/2007 23:27    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

1. Barbatii care nu iti scaneaza formele pe strada si nici inaninte sau dupa ati adresa un cuvint.

2. Femeile si fetele care sint frumoase si fara sa se impopotoneze in mod exagerat deh cum o fac hehe "vestitele romance frumoase". Le cam ajuta si natura pe norvegience as zice..

3. Lauda de sine perceputa ca fiind ceva rusinos mult mai mult decit in cultura noastra..unde deh acu' opusul e la moda.

4. Motivele mentionate mai sus de altii..
Hmm poate doar faza cu copii nu prea mi se potriveste..experienta neplacuta la ora 6 jumate dimineata in avion inconjurata de o gloata de copii alergatori in plina activitate..ca deh ei atunci se trezesc pe aici..
Groaznice trei ore .. am avut "norocul" sa stau pe rindul de linga culoar...
Si nu e singura mea experienta neplacuta cu copii pe linii aeriene norvegiene.
O alta .. sugar ce mi-a batut doua ore in scaun cu piciorele fara ca mama-sa sa faca mare lucru.. Si acum ma simt prost pentru ca nu i-am zis ca imi sint suficiente tipetele copilului..
Si ma tot inteb cum naiba ies norvegienii astia adulti asa de linistiti din niste copii asa de galagiosi.

5. Barbatii care stiu sa aiba grija de copii la fel ca si mamele.. si nu numai din cind in cind cind au chef.
basarabeanu
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 17/Feb/2007

MesajTrimis: 01/09/2007 07:15    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eutoteu a scris:
1. Barbatii care nu iti scaneaza formele pe strada si nici inaninte sau dupa ati adresa un cuvint.

2. Femeile si fetele care sint frumoase si fara sa se impopotoneze in mod exagerat deh cum o fac hehe "vestitele romance frumoase". Le cam ajuta si natura pe norvegience as zice..

3. Lauda de sine perceputa ca fiind ceva rusinos mult mai mult decit in cultura noastra..unde deh acu' opusul e la moda.

4. Motivele mentionate mai sus de altii..
Hmm poate doar faza cu copii nu prea mi se potriveste..experienta neplacuta la ora 6 jumate dimineata in avion inconjurata de o gloata de copii alergatori in plina activitate..ca deh ei atunci se trezesc pe aici..
Groaznice trei ore .. am avut "norocul" sa stau pe rindul de linga culoar...
Si nu e singura mea experienta neplacuta cu copii pe linii aeriene norvegiene.
O alta .. sugar ce mi-a batut doua ore in scaun cu piciorele fara ca mama-sa sa faca mare lucru.. Si acum ma simt prost pentru ca nu i-am zis ca imi sint suficiente tipetele copilului..
Si ma tot inteb cum naiba ies norvegienii astia adulti asa de linistiti din niste copii asa de galagiosi.

5. Barbatii care stiu sa aiba grija de copii la fel ca si mamele.. si nu numai din cind in cind cind au chef.

i-a si te casatoreste si o sa-ti placa totul.
Si raspunde la tema , din nou scrii ca nu-ti place :lol:
Scrie ce-ti place, nu ce nu-ti place. Barbatii sa se uite din urma ta :-/ cu asa atirnare catre lumea inconjuratoare :whistle:
copii nu-ti plac :w00t: femeia uraste copii- viitoarea mama. :weep:
Te-a lasat bulibasul din capul tau, nu e bine.
mstanica
Senior
Senior

MesajTrimis: 01/09/2007 07:38    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eutoteu a scris:

Nici in cultura noastra nu este ceva normal, dovada ca vorbim despre asa ceva aici. E ceva la moda la noi, pentru anumite persoane, total frustrate si care au nevoie de macar 1 mm^3 de apreciere din partea altora sau pentru gunoaiele sociale. Din pacate, dupa inundatii, gunoaiele plutesc multa vreme...
AdBot
Robotelul cu reclame

Ce este AdBot ?
Click aici

MesajTrimis: 25/05/2012 21:34    Titlul subiectului: AdBot

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro -> Viata in Norvegia Ora este GMT + 1 ora
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum