|
stefancelmare.MyForum.ro Forumul Romanilor din Norvegia
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
ela Membru 2

Data inscrierii: 11/Iun/2007 Mesaje: 94 Localitate: trondheim
|
Trimis: 27/08/2007 05:48 Titlul subiectului: 1000 de lucruri care-mi plac in romania |
|
|
1.mirosul rasinii de brad
2.legumele si fructele din piata
3.vacile si caii pe care poti sa-i mangai , nefiind protejati de garduri electrificate
4. mirosul de fan amestecat cu balegar
5. lanurile imense de floarea soarelui
6. carutele cu numere de inmatriculare straine
7. laptele de bivolita proaspat muls
8. oamenii de la tara, care te saluta chiar daca nu te cunosc, pentru simplul fapt ca ai trecut prin satul lor
9. poti sa rogi un sofer de taxi sa-ti cheme prin statie un coleg in cazul in care el este ocupat
10.limba romana, atat de complexa, de fluida, cu multe sinonime si duble sensuri. poti sa te joci cu ea la infinit, mai ales daca este limba ta materna
11. naiul
12.bucataria romaneasca
13. prietenii din copilarie, total speciali fata de ceilalti prieteni din viata
14. vacile si bivolii care trec printre masini cand vin de la pascut
15 capitele de fan
16 faina de malai de la tarani, grunjoasa, din care faci o mamaliga buna
17 copiii cu par de toate culorile si ochi de toate culorile
18 stergarele si covoarele cu motive nationale
19 oalelel din lut cu capac , pe care le moi in apa, apoi le pui la cuptor pline de bunatati
20 femeile frumoase
21 barbatii destepti si cu simtul umorului
22 mirosul vederilor din librarii
23 ciocolata aia rotunda, de demult, cu scufita rosie si alte personaje din povesti. o mananc de zeci de ani si e la fel de buna
24. ciocolata cu rom
25 painea pe vatra/ cuptoarele de la tara
26 scaritele pe care urca gainile in cotet
27 curcanii si cocosii
28 puii de porc, de gaina, mieii, viteii
29 mirosul de liliac |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

Data inscrierii: 21/Feb/2007 Mesaje: 212 Localitate: Ploiesti/Reghin/Oslo
|
Trimis: 27/08/2007 07:07 Titlul subiectului: |
|
|
Ati luat vreodata in considerare ideea de a va muta din Trondheim si a cumpara undeva o ferma?
Ideea e ca poti avea unele dintre cele de care pomenesti tu, dar iti va lipsi ceva. Aici, satele nu sunt in stilul celor europene. Poate datorita lipsei populatiei, poate datorita altui motiv. Aici, sate in stilul nostru, continental, european, nu prea exista, aici sunt ferme relativ izolate una de cealalta. Adica poti merge vreo cativa, daca nu cateva zeci, de km., pana mai dai de o alta ferma. Fenomenul social este mult mai redus decat la noi, in Europa continentala. _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
keejoo Membru

Data inscrierii: 09/Iul/2007 Mesaje: 44
|
Trimis: 27/08/2007 11:38 Titlul subiectului: |
|
|
6. carutele cu numere de inmatriculare straine
loooooool
dap..ce sa zic,amuzant, decat ca nu e la fel de amuzant cand conduci si iti apare una in cale..of of mai mai..aa by the way..noua lege (daca or fi lege) tre' sa le atasezi un sac la posterior astfel incat sa nu mai pateze soseaua (bine vorbesc de oraselele mici ) |
|
| Sus |
|
 |
ela Membru 2

|
Trimis: 27/08/2007 20:56 Titlul subiectului: |
|
|
Da, m-am gandit la o ferma, inca de cand locuiam in romania
Intr-o zi a cumparat tatal meu un vitel .Nu l-am taiat, l-am iubit toata familia din prima clipa. dar nu aveam unde sa-l tinem, asa ca a gasit tata pe cineva la tara si l-a facut cadou, cu promisiunea sa nu-l taie  |
|
| Sus |
|
 |
ela Membru 2

|
Trimis: 27/08/2007 21:00 Titlul subiectului: |
|
|
pitoresc, nu? cu sacii de rafie legati , plini de balegar, langa un numar strain!
oare cum scrie in lege? e interesant de vazut exprimarea  |
|
| Sus |
|
 |
ela Membru 2

|
Trimis: 28/08/2007 22:36 Titlul subiectului: |
|
|
30. berea rece la halba
31.daciile albastre
32 concediul de ingrijire a copilului ( 2 ani, platit)
33 rosiile
34 magnolia din curtea scolii mele |
|
| Sus |
|
 |
ela Membru 2

|
Trimis: 15/09/2007 00:13 Titlul subiectului: |
|
|
35. vizitele intre prieteni neanuntate, chiar la miezul noptii ( mi s-a intamplat sa vina o prietena la mine noaptea, a condus masina in pijama, a venit sa doarma la mine ca avea chef de povesti .cred ca in norvegia nici in 1000 de ani n-o sa-mi fac asa prieteni...
35. faptul ca poti bate la usa unui vecin sa ceri imprumut clasica , " cana de zahar "
36.branza telemea
37.eleganta femeilor
38. apusul de soare in delta dunarii
39. rasaritul de soare pe tarmul marii negre
40. sarmalele
41. miile de carti in limba romana din librarie
42.muzica lui grigore lese
43. bazinele termale
44. apa minerala bauta direct din izvor
45.puii galbeni de rata si de gaina
46.jocurile fetitelor in fata blocului ( coarda, elastic, cercul, paradis)
47. trotuarele colorate cu creta de copii
48. copiii care participa la programe educationale si opresc masinile care trec prin fata scolii pentru a da prioritate grupului de elevi sa traverseze strada ( sunt imbracati in mici politisti, tare draguti si isi iau munca in serios)
49. imi place ca inca mai poti dormi in cort aproape oriunde vrei ( daca nu esti in curtea cuiva ) si ca mai poti face un foc de tabara
50. schiurile cu legaturi vechi , in care iti salta calcaiul ( numai la noi am vazut din astea  |
|
| Sus |
|
 |
ela Membru 2

|
Trimis: 15/09/2007 14:33 Titlul subiectului: |
|
|
51. pestii de sticla, de diferite culori si marimi de pe televizor ( astia ma amuza, nu-mi plac in mod deosebit ); cred ca au existat aproape in fiecare casa la un moment dat  |
|
| Sus |
|
 |
mstanica Senior

Data inscrierii: 21/Feb/2007 Mesaje: 212 Localitate: Ploiesti/Reghin/Oslo
|
Trimis: 15/09/2007 23:25 Titlul subiectului: |
|
|
E a c a s a. Cred ca face, dupa umila mea parere, mai mult decat oricate motive. _________________ Marius-Petru Stanica |
|
| Sus |
|
 |
Augustin Administrator

Data inscrierii: 12/Feb/2007 Mesaje: 73
|
Trimis: 16/09/2007 15:26 Titlul subiectului: |
|
|
Micii insotiti de o halba de bere intr-o seara calduroasa de vara pe o terasa
Iesirile la "iarba verde", o adevarata traditie in Romania
Adolescentii care stransi in scara blocului fumeaza "palmati" tigara si vorbesc numai prostii ( asa faceam eu cel putin)
Discotecile de la tara , unde erai vedeta acum cativa ani daca aveai o rabla de Dacie
Sarmalele si ardeii umpluti facuti de bunica-mea, Dumnezeu sa o ierte
Poate sunt un pic nostalgic, ma scuzati,
Numai bine ,
Augustin |
|
| Sus |
|
 |
ela Membru 2

|
Trimis: 17/09/2007 21:17 Titlul subiectului: |
|
|
haha ! asa e...ce vremuri frumoase... sa nu-ti trebuiasca mai mult decat o dacie veche pentru a fi in centrul atentiei....multe s-au schimbat de atunci, nu ? acum si cu un ferrari e greu...fetele sunt asa de pretentioase, lumea e materialista... erau asa de pure vremurile acelea si oamenii de atunci...mi-e dor de numa " ...nu esti nostalgic deloc
timpul avea alt farmec, parca ziua trecea mai greu...puteai sa faci atatea lucruri in 24 h...acum toti alearga dupa bani si averi, dupa case cat mai mari si masini cat mai luxoase..oare sunt fericiti dupa ce le au pe toate astea ?...am cam deviat de la subiect... o seara frumoasa, augustin ! si nu mai scrie de pe tomberoane ca racesti acum s-a facut frig.
ai grija de tine, poate ne vedem candva... mi-ar face placere , cred ca avem multe in comun si acelasi gen de amintiri hai in trondheim in vizita !  |
|
| Sus |
|
 |
brodeaga Membru 3

Data inscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 142 Localitate: vagauna tiganeasca, OSLO
|
Trimis: 27/09/2007 22:12 Titlul subiectului: |
|
|
berea, palinca, tuica, sarmalele, Mamaia, fetele topless de pe plaja, Bucurestiul fara tiganarit, fratii basarabeni marginalizati, vecinatatea Basarabiei, Basescu si Corneliu Vadim Tudor  |
|
| Sus |
|
 |
AdBot Robotelul cu reclame
Ce este AdBot ? Click aici
|
Trimis: 25/05/2012 21:24 Titlul subiectului: AdBot |
|
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|