Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro stefancelmare.MyForum.ro
Forumul Romanilor din Norvegia

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

servici
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro -> Viata in Norvegia
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
CLARA
Junior
Junior

Data inscrierii: 22/Feb/2007

MesajTrimis: 22/02/2007 20:51    Titlul subiectului: servici Raspunde cu citat (quote)

Nu stiu voi cum ati reusit sa va gasiti servici ca eu nu reusesc-cica sint overkvalifisert si ma gindesc sa ma duc la o alta facultate aici cu toate ca cea din ROM e recunoscuta si spun peste tot la radio si tv ca au nevoie de ingineri.... :-(
Poate e noua afacere sa importe forta de munca......
:unsure:
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Constantin
Senior
Senior

Data inscrierii: 14/Feb/2007

MesajTrimis: 22/02/2007 21:43    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da intradevar norvegienii prefera de-a oferi loc de lucru celor ce au studii in Norvegia necatind ca studiile iti sunt recunoscute. De-a face o facultate, "kurs" in Norvegia este o noua sansa sau o sansa mai buna de-a primi munca. Intra-ti mai des pe adresa "Aetat"-lui
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
CLARA
Junior
Junior

MesajTrimis: 22/02/2007 22:11    Titlul subiectului: servici Raspunde cu citat (quote)

Multumesc de incurajare dar chiar nu ma duc la kurs.....din astea am facut de nu nici eu nu mai stiu...si datakortet si ....o multime..dar nimic.Oricum nu e cazul sa ma lamentez asta e....
Macar sa invatam de la ei sa fim optimsti si zimbitori.... :lol:
Ca doar traim in cea mai bogata tara din lume!!!!
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 23/02/2007 08:06    Titlul subiectului: Re: servici Raspunde cu citat (quote)

CLARA a scris:
Multumesc de incurajare dar chiar nu ma duc la kurs.....din astea am facut de nu nici eu nu mai stiu...si datakortet si ....o multime..dar nimic.Oricum nu e cazul sa ma lamentez asta e....
Macar sa invatam de la ei sa fim optimsti si zimbitori.... :lol:
Ca doar traim in cea mai bogata tara din lume!!!!

fiind pe sistemul "yrkesrettet attforing" cu 66% salarizare/lunar + 720krone/lunar pentru "reisepenger" si primind 100 000 kr pentru studii este o placere sa faci studii ;-)
Sus
cristina
Membru
Membru

MesajTrimis: 23/02/2007 11:15    Titlul subiectului: nu dispera! Raspunde cu citat (quote)

Nu este usor de gasit servici aici, insa se poate! Cunosc o romanca care si-a gasit job ca arhitecta in cateva luni dupa venirea in Norvegia. O alta preda matematica si informatica la liceu. Din ce povesti am mai auzit, se pare ca ei prefera sa angajeze norvegieni, insa, tot din povesti, se pare ca piata pentru ingineri si alte joburi tehnice este nesaturata. Si eu sunt oarecum in aceesi situatie, insa deocamdata am un copil mic si nu ma pot angaja.
Mult succes!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CLARA
Junior
Junior

MesajTrimis: 23/02/2007 11:26    Titlul subiectului: servici Raspunde cu citat (quote)

D-le Constantin,vad ca sinteti in tema,dar daca ma puteti ajuta cu mai multe amanunte,ar fi "supert" ...
Yrkesrettatføring de 66% nu este numai pt cei care sint bolnavi?
Cit despre cei 100.000 de kr se imprumuta de la lånnekasse cu dobinda si trebuie restituiti,in timp.Cit despre ceo 720 de kr reisepenger...nu cred ca ajung pt cazare si transport de la Haugesund la Oslo.
Oricum nu-mi arde la 40 de ani sa mai merg la scoala...dar dupa cite am incercat mi se pare ca e singura solutie :-(
Oricum...daca aveti timp scrieti mai multe ....multumesc anticipat
Sus
Augustin
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 12/Feb/2007

MesajTrimis: 23/02/2007 12:33    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu va pierdeti speranta.
Eu sunt aici de 2 saptamani , pana acum am trimis vreo 40 de CV-uri si numarul la care am sa ma opresc va fi probabil foarte mare. Trebuie sa ne obisnuim ca suntem straini in tara asta si ca exista niste "legi nescrise" care te vor face sa te simti "outsider". Unele lucruri trebuiesc acceptate asa cum sunt.
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 23/02/2007 17:43    Titlul subiectului: Re: servici Raspunde cu citat (quote)

CLARA a scris:
D-le Constantin,vad ca sinteti in tema,dar daca ma puteti ajuta cu mai multe amanunte,ar fi "supert" ...
Yrkesrettatføring de 66% nu este numai pt cei care sint bolnavi?
Cit despre cei 100.000 de kr se imprumuta de la lånnekasse cu dobinda si trebuie restituiti,in timp.Cit despre ceo 720 de kr reisepenger...nu cred ca ajung pt cazare si transport de la Haugesund la Oslo.
Oricum nu-mi arde la 40 de ani sa mai merg la scoala...dar dupa cite am incercat mi se pare ca e singura solutie :-(
Oricum...daca aveti timp scrieti mai multe ....multumesc anticipat
¨

Da îtradevar legislaþia despre ”yrkesrettet attforing” dicteazâ ca persoana trebue sâ aibã motive de boala ºi nu are posibilitate de-a lucra la locul de munca vechi ( durere în spate, picoare, ……sau chear psihic) trebue confirmaþie de la medic.
Sa aibâ trait legal în Norvegia ultimii trei ani, vîrsta persoanei sa fie între 16- 67 de ani. Salariu lunar se plâteºte 66 % din salariu mediu ºi cel mai bun în decursul ultimilor 3 ani de munca. Sunt multe privelegii care depind de ceia ce ai facut în ultimii 3ani de veaþâ în Norvegia. Sma de bani acordatâ de statul norvegian ca ” attforingsstonader” nu se întoarce statului. Suma este datâ 100 000 koroane pe tot perioada de timp (sub attforing ) sau pînâ la 50 000 koroane pe semestru . Suma pote fi marita puþin pînâ la 110 000 koroane, perioada paremi-se pîna la 3 ani gumate, se acordâ o datâ în veaþâ. Suma pentru trasnport , cazare, rechezite ºcolare, ”barntilsyn” plâþi comunale , schimbarea locului de trai se discuta ºi se acorda personal ºi conform legislaþiei ºi cazului D-voastre concret. Dupa terminarea învaþamîntului se acorda loc de practica , lucru, ……sau în cel mai rau caz pentru oameni perduþi – dagpenger. ;-)
Sus
Merovingian
Membru
Membru

MesajTrimis: 23/02/2007 20:14    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Oameni buni ,

De gasit de lucru in Norvegia i-ti gasesti doar prin relatii , cunostinte , prieteni norvegieni .
Terminativa cu prostiile astea de a trimite CV-uri mai ales daca aveti numele de familie romanesc ; norvegieni va ia CV-urile si le arunca direct la cosul de gunoi dupa ce au vazut numele strain .
Nu veti primi niciodata raspuns ( pozitiv sau negativ ) la CV-urile voastre ; nimeni cu nume strain nu primeste raspuns .
Bine ati venit in tara cu cel mai rasist si parvenit popor din Europa ; popor expert in a ascunde aceste doua caracterizari generale sub masca zimbetului lor robotic .
Mai vorbim .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 23/02/2007 20:26    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Suntem romani si daca norvegienii nu vreau sa ne ajute, apoi o sa ne ajutam noi romanii intre noi , cu sfaturi, posibil si chiar cu locuri concrete de munca, asai fratilor ;-) Nadejdea moare ultima. Si totusi fara lucru nu o sa ramine nimeni. :-)
Sus
CLARA
Junior
Junior

MesajTrimis: 23/02/2007 20:35    Titlul subiectului: servici Raspunde cu citat (quote)

[quote="stefancelmare"]Oameni buni ,

De gasit de lucru in Norvegia i-ti gasesti doar prin relatii , cunostinte , prieteni norvegieni .
Terminativa cu prostiile astea de a trimite CV-uri mai ales daca aveti numele de familie romanesc ; norvegieni va ia CV-urile si le arunca direct la cosul de gunoi dupa ce au vazut numele strain .
Nu veti primi niciodata raspuns ( pozitiv sau negativ ) la CV-urile voastre ; nimeni cu nume strain nu primeste raspuns .
Bine ati venit in tara cu cel mai rasist si parvenit popor din Europa ; popor expert in a ascunde aceste doua caracterizari generale sub masca zimbetului lor robotic .
Mai vorbim .[/quote]
Eu am primit scrisori ca jobb-ul a fost dat...
dar asa e cu nume romanesc...si im aduc aminte ce m-am mai bucurat ca sotul meu a luat si numele meu si tata ce mindru era la cununie...dar de unde sa stim.....
El zice ca e ultima tara comunista din lume...si daca el nu stie atunci cine... :-P
Dar pina la urma voi cei din Oslo chiar aveti noroc ca aveti biserica acolo....
De Paste plec in Rom ca mi-e dor de drop-de 4 ani nu am mai mincat....
Deci oua rosii si drop si in noapte de Inviere asa frumos e Pastele la noi.nu cu paske krimmer....
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 23/02/2007 20:46    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pai sarbatorile sunt organizate de oameni si ne-om organiza si noi si va fi foarte interesant :band: :mbounce: :banana:
Sus
Merovingian
Membru
Membru

MesajTrimis: 23/02/2007 21:24    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Norvegia ultima tara comunista ( stalinista ) din lume .
Da , e adevarat si a fost numita asa ( stalinista ) de catre un ministru suedez al industriei si comertului cu ceva ani in urma cind era vorba ca firma norvegiana Telenor sa fusioneze cu firma suedeza Telia si politicienii norvegieni s-au opus . S-ar fi creat un operator de telefonie scandinav urias care ar fi putut mai usor concura pe piata Europeana si acest ministru suedez a numit Norvegia ca ultima tara stalinista din cauza oamenilor politici norvegieni fara judecata care gindeau ca pe timpul lui Josef Stalin si nu ca pe timpul zilelor noastre, ale globalizarii .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Elena
Senior
Senior

Data inscrierii: 15/Feb/2007

MesajTrimis: 23/02/2007 21:35    Titlul subiectului: servici Raspunde cu citat (quote)

Nu conteaza numele - o spun din experienta. Conteaza nationalitatea. Singura solutie este sa ne cream acel "NETTVERK". Nu ai relatii aici nu reusesti. Am mai avea o sasa: sa-i invatam sistemul nostru: "MITA". Am inteles de la unii ca singura varianta a mtei aici e o masa la restaurant ;) Dar, ca sa o poti aplica iti trebuie... "nettverk"... De aceea trebuie sa ne ajutam si sa ne formam un grup de legatura. Cred ca adunarile noastre ar trebui sa le organizam ca pe niste "sezatori", la care sa avem invitati. Invitati care lucreza in construtii, contabilitate, turism, restaurante, medicina... domenii in care Norvegia are nevoie de forta de munca...
Eu una, am obosit cautand de lucru! Acasa am fost contabil in ambele sisteme (comunist /democratic)si programator calculator. Aici, pana am reusit sa invat cat de cat limba asta mi-am deschis un enkeltmansforetak ca sa ma intretin si... ca sa muncesc pentru mine si nu si pentru altii. Pentru unii ca mine, care nu mai sunt "in floarea varstei", e mai usor de gasit contracte, de lucru fiind næringsdrivende. Plus ca multe firme prefera sa incheie un contract cu o firma decat sa angajeze pe cineva. Scapa de birocratie si totodata nu mai platesc acea taxa "arbeidsgiveravgift"... Ca sa te inregistrezi ca firma nu costa nimic.

Acum, dupa ce am facut doua cursuri de contabilitate si salarii suportate de Aetat (NAV), ma necajesc de cateva luni cu gasitul unei firme care sa ma accepte sa fac practica in contabilitate ! Nu reusesc! Aetat plateste, ei ar avea un contabil gratis, pentru maxim 6 luni... Am scris in cerere ca imi tin evidenta singura aici si ca nu trebuie sa ma invete ei ABC-ul contabilitatii...

Deci, care ar fi motivul? Ca sunt romanca? Ca sunt batrana? Ca ma intretin aici din jobul de curatenie si indraznesc prea mult sa lucrez la un birou?
Sus
Merovingian
Membru
Membru

MesajTrimis: 23/02/2007 22:24    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Norge er IKKE for alle .
Norge er for nordmenn .
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 23/02/2007 23:24    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

locuri de munca in norvegia sunt si nu putine, e clar ca in constructii, la spalat podele si alte lucruri necalificate, ......gasesti. Lucru calificat la nivel master nu poti primi intradevar fiindca norvegienii au birocratii lor si straini nu le trebue. Insa daca ai luat "firul " la depanat de la inceput apoi merge perfect. Te sui pe scara incepind cu prima treapta , te sui bine , dar prima treapta a scarii nu ti-o da nimeni sau greu o primesti. Daca ti-i dat de la Dumnezeu sa fii cineva o sa fii neaparat.
Sus
Elena
Senior
Senior

MesajTrimis: 23/02/2007 23:55    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

" Daca ti-i dat de la Dumnezeu sa fii cineva o sa fii neaparat."

Draga Constantin, nu vreau sa fiu cineva ci doar sa-mi fac meseria. Fiecare dintre noi a venit aici "ca sa-si schimbe viata" si cred ca toti doresc sa si-o schimbe-n in bine. Daca n-ar fi fost sa ma imbolnavesc poate nu mi-as fi dorit sa am un job mai... static - imi place miscarea. Nu mai pot munci fizic, asta-i problema mea!
Ei, o sa mai incerc pana-n mai si daca nu reusesc macar un 50% in peactica.... ma pensionez. O sa intru in medical un an si apoi... pensie, plimbare...
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 24/02/2007 10:03    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Elena Toma Ørm a scris:
" Daca ti-i dat de la Dumnezeu sa fii cineva o sa fii neaparat."

Draga Constantin, nu vreau sa fiu cineva ci doar sa-mi fac meseria. Fiecare dintre noi a venit aici "ca sa-si schimbe viata" si cred ca toti doresc sa si-o schimbe-n in bine. Daca n-ar fi fost sa ma imbolnavesc poate nu mi-as fi dorit sa am un job mai... static - imi place miscarea. Nu mai pot munci fizic, asta-i problema mea!
Ei, o sa mai incerc pana-n mai si daca nu reusesc macar un 50% in peactica.... ma pensionez. O sa intru in medical un an si apoi... pensie, plimbare...

Gasiti o modalitate de-a solutiona aceasta neclarificare temporara, cred ca singura stiti starea sanatatii D-voastra. Dar sa muncesti si munca sa-ti fie ca o amenda, cum o fac unii , nu este o esire din situatie. Eu de exemplu tot timpul am avut un orecare extra planuire de-a gasi o munca extra.
Eu cred ca D-voastre o sa clarificati problema temporara, traim in Norvegia.
Sus
Elena
Senior
Senior

MesajTrimis: 24/02/2007 11:29    Titlul subiectului: servici Raspunde cu citat (quote)

Draga Constantin,

Cand am venit aici nu cunosteam norvegiana iar engleza destul de putin. De aceea am inceput cu munca de jos, la propriu si figurat.. Dar tot timpul am gandit si urmarit sa ajung sa-mi fac jobul meu aici... Perioada de dupa operatie, cu citostatice si cobalto m-a tinut in loc, n-am mai putut progresa in planul meu, mental si fizic... Asa ca, la trei saptamani dupa ce am iesit din spital, pentru ca nu beneficiam de ajutor social (sotul trebuia sa ma intretina deoarece era proprietar pe apartament), am inceput iar sa ma intretin facand curatenie, debarasand in restaurant noaptea, facand-o pe bucatarul intr-o braserie (multe stie sa faca o romanca invatata de acasa cu de-ale gospodariei Smile )...
Au trecut 4 ani de la operatie si eu tot din asta ma intretin si intretin si familia... Am nevoie de cunostinte, de ajutor ca sa fiu scoasa din acest carusel ! Am ceva cunostinte noi dar de cate ori i-am rugat sa ma ajute sa gasesc un job ei imi gasesc job de curatenie! Ori sunt surzi ori nu inteleg ca nu mai pot lucra fizic ori scrie pe fruntea mea "vaske dama" !
De la Aetat imi vin in fiecare zi multe posturi libere de contabili la care trimit cerer dar dupa aproape un an nu m-am lipit de nici unul !
Pentru ca baiatul are nunta in aprilie nu pot intra in programul Aetatului de reorientare - trebuie sa fiu prezenta aici, in Norvegia... Alt plan e sa ma recalific, sa mai fac un curs... Dar dupa un nou curs va urma o noua perioada de cautare loc de practica si deci... o iau de la inceput !

Si totusi, partea buna a situatiei e ca nu ma sclerozez... ;))
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 24/02/2007 11:49    Titlul subiectului: Re: servici Raspunde cu citat (quote)

doamna Elena Toma,
gresala ati facut-o posibil dupa operatie cind ati acceptat si dovedit aetatului ca puteti lucra fizic , adica ati acceptat lucru fizic. Si medicu posibil nu a facut nimic. trebue dupa parerea mea s-o luati iarasi de la medic .............
Sus
Elena
Senior
Senior

MesajTrimis: 24/02/2007 12:43    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Saracul doctor! M-a scris de cate ori i-am cerut recomandare catre altfel de job. De aceea m-a ajutat Aetat-ul cu plata celor doua cursuri, ca sa-mi schimb jobul...
Problema mea e ca nu pot gasi o firma nu ca sa ma angajeze ci sa ma accepte macar la practica! Acum, in prezent, ma descurc cu lb norvegiana, am experienta in contabilitate (acasa am fost contabil la 24 de firme cu diferite activitati, aici la firma mea), am invatat aici sa folosesc trei programe Mamut, Visma, Huldt&Lillevik si tot nu-i de ajuns...
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 24/02/2007 13:12    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

.............atunci numai prin cunoscuti sau firma privata cu regnskap service
Sus
Elena
Senior
Senior

MesajTrimis: 24/02/2007 13:25    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

... deci, ma puteti recomanda ? :lol:

Of, ce repede trece timpul ! La munca cu mine! Mai vorbim maine !
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 24/02/2007 13:34    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Elena Toma Ørm a scris:
... deci, ma puteti recomanda ? :lol:

Of, ce repede trece timpul ! La munca cu mine! Mai vorbim maine !

cu parere de rau nu pot sa va ajut, nu sunt sef si firma mea privata am inchis-o de la anul nou incoace. Eu studiezi "azi", "mine" o sa muncesc.
O zi buna.
Sus
Elena
Senior
Senior

MesajTrimis: 24/02/2007 16:07    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

a fost doar o glumitza in legatura cu recomandarea! Dar, ca o concluzie, nu e usor sa-ti creezi o retea de relatii cand esti un dezradacinat...
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 24/02/2007 17:12    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Elena a scris:
a fost doar o glumitza in legatura cu recomandarea! Dar, ca o concluzie, nu e usor sa-ti creezi o retea de relatii cand esti un dezradacinat...

Un orfan
:lol:
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 25/02/2007 09:01    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cu timpul s-or inradacina toti aici in Norvegia,am citit undeva ca numarul total al romanilor in Norvegia sunt de 2500 persoane. Eu vad ca mai activi sunt in jur de 300 persoane , adica comunica ,se intilnesc, scriu, conlucreaza.......etc.
Sus
basarabeanu
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 17/Feb/2007

MesajTrimis: 25/02/2007 22:40    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

la beton este de munca in Stavanger :-)
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 26/02/2007 22:06    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

basarabeanu a scris:
la beton este de munca in Stavanger :-)

pai ti-am spus ca de lucru greu mor caii :smile: de frig cainii
Sus
Bya
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 26/Feb/2007

MesajTrimis: 27/02/2007 19:33    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Constantin a scris:
Cu timpul s-or inradacina toti aici in Norvegia,am citit undeva ca numarul total al romanilor in Norvegia sunt de 2500 persoane. Eu vad ca mai activi sunt in jur de 300 persoane , adica comunica ,se intilnesc, scriu, conlucreaza.......etc.

restul cine stie prin ce munti or fi....sau poate s-au norvegienizat de tot :lol: :whistle: :oops: :oops:
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 27/02/2007 19:50    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bya a scris:
Constantin a scris:

restul cine stie prin ce munti or fi....sau poate s-au norvegienizat de tot :lol: :whistle: :oops: :oops:

au uitat limba romana , norvegiana inca nu au invatat-o si degetele sunt inghetate si tacere :fish:
Sus
ioana
Junior
Junior

Data inscrierii: 16/Mar/2007

MesajTrimis: 16/03/2007 12:41    Titlul subiectului: buna Raspunde cu citat (quote)

am citit cateva din mesajele de la acest topic..trebuie sa recunosc ca eu am fost o norocoasa..dupa ce m-am mutat aici..mi-a fost cam greu recuosc..dar dupa aproximativ 6 luni de zile am gasit si locul de munca pe care il am si acum si de care sunt mai mult decat multumita..si satisfactia cea mai mare stiti care e?ca am facut totul singura..am trimis CV-uri si intr-un final am fost chemata la mai multe interviuri..si minune..m-au angajat...la inceput ca si consulent.e adevarat..un fel de perioada de proba..dar acum am un loc de munca permanent si fac ecva care imi aduce satisfactii in fioecare zi..profesez in domeiul pe care l-am studiat..inginerie..si firma la acre lucrez eu e una internationala..asa ca mediul de munca e f placut..am realizat asta prin multa munca,e adevarat..dar au vazut ca merit..si m-au angajat permanent..asa ca se poate..si nu am avut nici macar o problema ca as fi din Romania sau ca numele meu nu are rezonante norvegiene..cred ca pana la urma ceea ce conteaza f mult e caracterul unei persoane..e adevarat ca multi se lovesc de problema asta..dar asa cum am spus..eu am avut norc..si mai ales acum in perioada asta se plang tot timpul ca au nevoie de forta de munca in mai toate domeniile..poate ca o sa ia ceva timp,dar nu e imposibil..pentru mine nu a fost.. :-)
Sus
Elena
Senior
Senior

MesajTrimis: 16/03/2007 18:53    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

... sa inteleg ca au nevoie si de contabili? ;-)
Poate ca datorita tie firma respectiva doreste sa angajeze mai multi roman... :innocent: i
ioana
Junior
Junior

Data inscrierii: 16/Mar/2007

MesajTrimis: 17/03/2007 13:13    Titlul subiectului: buna Raspunde cu citat (quote)

nu stiu daca datorita mie ar mai angaja romani..de ce nu ar face asta?pana la urma fiecare are dreptul sa incerce nu?eu am incercat..si am reusit..dar am reusit singura..fara pile si relatii..prin munca mea.si prin faptul ca sunt f serioasa si hotarata in ceea ce fac..totul e sa primesti sansa asta sa dovedesti ceea ce poti face..din pacate nu toata lumea o primeste..e adevarat..dar nu trebuie sa renunti.. :-)
Sus
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 17/03/2007 13:16    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Degraba o sa inceapa navalirea polonegilor si o sa fie mai greu de gasit de munca
Elena
Senior
Senior

MesajTrimis: 17/03/2007 18:06    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

...dar au navalit din 2004 ! Sunt cam 60.000 doar in constructii
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 17/03/2007 18:16    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Elena a scris:
...dar au navalit din 2004 ! Sunt cam 60.000 doar in constructii

Dar ei fac o concurenta puternica, eu din acest motiv am oprit inainte de anul nou firma mea in costructii. Unii poloneji si astazi lucreaza cu 50-80 koroane la negru, ( am auzit ca si cu 40 kr/ora) absurd ,dar astai realitatea
catalin.p
Membru
Membru

Data inscrierii: 19/Mar/2007

MesajTrimis: 19/03/2007 08:34    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Constantin a scris:
locuri de munca in norvegia sunt si nu putine, e clar ca in constructii, la spalat podele si alte lucruri necalificate, ......gasesti. Lucru calificat la nivel master nu poti primi intradevar fiindca norvegienii au birocratii lor si straini nu le trebue. Insa daca ai luat "firul " la depanat de la inceput apoi merge perfect. Te sui pe scara incepind cu prima treapta , te sui bine , dar prima treapta a scarii nu ti-o da nimeni sau greu o primesti. Daca ti-i dat de la Dumnezeu sa fii cineva o sa fii neaparat.
8-) Asa e Constantine 8-)
Constantin
Senior
Senior

MesajTrimis: 19/03/2007 10:38    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

catalin.p a scris:
Constantin a scris:
8-) Asa e Constantine 8-)

Toti vreau sefi, lederi, bosi, dar cine o sa lucreze domnilor :-D
catalin.p
Membru
Membru

Data inscrierii: 19/Mar/2007

MesajTrimis: 21/03/2007 00:59    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din cate am auzit de la altii se gaseste mult mai usor de lucru daca studiezi aici. :-P
AdBot
Robotelul cu reclame

Ce este AdBot ?
Click aici

MesajTrimis: 25/05/2012 23:12    Titlul subiectului: AdBot

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului stefancelmare.MyForum.ro -> Viata in Norvegia Ora este GMT + 1 ora
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum