|
stefancelmare.MyForum.ro Forumul Romanilor din Norvegia
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Constantin Senior

Data inscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 537 Localitate: Oslo
|
Trimis: 20/02/2007 16:10 Titlul subiectului: O lume fãrã România.( Elena Aarset) |
|
|
Citesc în presa norvegianã titluri alarmante cã "Vin românii!", "Rudele sãrace intrã în UE", "Afarã cu tiganii" si mã întreb cum ar fi arãtat lumea dacã din enormul mozaic ar fi lipsit bucãtica aceea de forma unei inimi care se cheamã România. Ce elemente ar fi lipsit din cotidianul nostru modern?
Sã nu uitãm nici incredibila ospitalitate de care s-au bucurat si pe care nu o mai pot uita, atâti norvegieni.
Mã întreb si care este motivul pentru care mass-media norvegianã insistã sã arate la nesfârsit aceleasi imagini cu "celebrii" "copiii strãzii" din România. Ar fi fost un gest de curaj si o dovadã de fairplay, sã se arate, mãcar o datã, imaginea copiilor olimpici români, care au cucerit de nenumãrate ori primele locuri în competiþii internaþionale de matematicã, chimie, fizicã.
Eu (Elena Aarset) si copiii mei (pe jumãtate norvegieni, dar cu inimã 100% românã) suntem mândri de rãdãcinile noastre românesti si considerãm cã o atitudine mai realistã, prietenoasã si pozitivã fatã de România ar fi bine venitã. România, tara noastrã de bastinã, mama noastrã - o tarã care a intrat în comunitatea europeanã cu fruntea sus si cu ochii luminati de sperantã în viitor.
O lume fãrã România
de Dan Arsenie
"Evenimentul Zilei Online" - 25 Ianuarie 2007
"A world without Romania" este un filmulet pentru românii care s-au sãturat ca strãinii sã ne confunde capitala si valorile intelectuale, pe când în scolile româneºti copiii învatã despre presedinti americani si familii regale.
Iar dacã de pe harta lumii nu ar fi pãrticica numitã România, ce elemente ar lipsi din realizãrile modernitãtii?
În primul rând, banalul computer de azi ar fi în stadiul de proiect dacã nu se nãstea românul Stefan Odobleja, unul dintre cei mai importanti savanti în domeniul ciberneticii.
Cum ar fi ca durata unei cãlãtorii din America în Europa sã se mãsoare în zile? Întrebare echivalentã cu o alta: Cum ar fi lumea de azi fãrã Henri Coandã? Pentru cã românul Henri Coandã este inventatorul avionului cu reactie.
Imaginati-vã o scoalã modernã cu elevi care scriu ajutându-se de o panã. Cam greu, nu? Aceasta ar fi fost însã o situatie realã dacã nu se nãstea Petrache Poenaru, inventatorul stiloului. Bineînteles, tot român.
Gândeste-te la un membru al familiei tale sau la un prieten bolnav de diabet. Nu ar mai fi demult aproape de tine dacã nu s-ar fi nãscut un "oarecare" Nicolae Pãulescu, inventatorul insulinei.
Sau sã vorbim de curaj. Cine ar fi capabil sã se amuze pe marginea unui subiect ca ... moartea? Cimitirul vesel de la Sãpânta transformã lacrimile în râsete si permite celor în viatã sã zâmbeascã la amintirea celor plecati din aceastã lume.
Si dacã tot vorbim de religie si de curaj, cine s-ar fi încumetat sã facã o istorie a religiilor, dacã România nu ar fi "inventat" un Mircea Eliade?
Nici sportul nu a "scãpat" de contributiile românesti. Gimnastica nu ar fi cunoscut nota 10 fãrã Nadia Comãneci, fotbalul ar fi mai sãrac fãrã incredibila performanþã a lui Helmuth Duckadam. Iar baseball-ul, un sport devenit religie în SUA, ar trebui sã se încline recunoscãtor în fatã strãmosului sãu, oina, sportul national românesc atestat încã din secolul XIV.
Ganditi-vã la sculptura fãrã Coloana Infinitului si Poarta Sãrutului si Masa Tãcerii si Pasãrea Mãiastrã si ... Mai pe scurt, o lume fãrã Brâncusi, un tãran român genial, care a revolutionat lumea artei.
Ganditi-vã la Microsoft-ul lui Bill Gates fãrã români, la regizorii de la Hollywood fãrã Dracula, la arhitecturã fãrã interesantul stil brâncovenesc. Si la atâtea altele.
Rãutãciosii ar aminti însã si de strãzile statelor vestice fãrã cersetori români, de piaþa prostitutiei fãrã românce, de economia germanã fãrã hotii veniti din România. Si altele.
Dar oare nu e pãcat sã îi umbrim pe Eminescu, Eliade, Brâncusi, Racovitã, Pãulescu, Coandã cu imaginea unei prostituate? Oare nu e pãcat sã lãsãm cartierele murdare si clãdirile comuniste sã "ia fata" minunilor arhitectonice si naturale din România? |
|
| Sus |
|
 |
Elena Senior

Data inscrierii: 15/Feb/2007 Mesaje: 288 Localitate: Oslo
|
Trimis: 23/02/2007 00:21 Titlul subiectului: |
|
|
Daca, cei talentati in ale scrisului ar scrie, traduce articole despre Romania, daca am reusi sa ne organizam si sa ajutam intr-un fel autoritatile din ambele tari ca sa oprim acest exod de turisti-cersetori, poate vom reusi sa schimbam putin impresia norvegienilor despre cum sunt romanii sau cum e Romania...
Acesti tigani-cersetori au aparut cam de un an pe aici, prin Oslo... Si toti au cam acelasi "handicap": isi batzaie capul, le tremura picioarele, se tarasca sprijinindu-se de baston... Sunt instruiti de acelasi profesor!
Pot fi opriti de politie dar acestia nu o fac...
E adevarat ca cersitul e legal aici dar nu cred ca e legal ca turistii sa faca business!
Nu ma refer la muzicanti (cei care imi incanta sufletul cu muzica noastra de acasa) ci la acei urati si urate care terorizeaza centrul Oslo-ului.
Daca cei de la granita i-ar opri cerandu-le sa respecte conditiile de turist... |
|
| Sus |
|
 |
basarabeanu Membru 2

Data inscrierii: 17/Feb/2007 Mesaje: 82 Localitate: Sor-Norge
|
Trimis: 23/02/2007 08:25 Titlul subiectului: |
|
|
| Elena Toma Ørm a scris: | Daca, cei talentati in ale scrisului ar scrie, traduce articole despre Romania, daca am reusi sa ne organizam si sa ajutam intr-un fel autoritatile din ambele tari ca sa oprim acest exod de turisti-cersetori, poate vom reusi sa schimbam putin impresia norvegienilor despre cum sunt romanii sau cum e Romania...
Acesti tigani-cersetori au aparut cam de un an pe aici, prin Oslo... Si toti au cam acelasi "handicap": isi batzaie capul, le tremura picioarele, se tarasca sprijinindu-se de baston... Sunt instruiti de acelasi profesor!
Pot fi opriti de politie dar acestia nu o fac...
E adevarat ca cersitul e legal aici dar nu cred ca e legal ca turistii sa faca business!
Nu ma refer la muzicanti (cei care imi incanta sufletul cu muzica noastra de acasa) ci la acei urati si urate care terorizeaza centrul Oslo-ului.
Daca cei de la granita i-ar opri cerandu-le sa respecte conditiile de turist... |
Posibil eu fiind in orele tirzii in T-bane si intilnidu-ma cu tipul cersitor cu inscriptia cai di Republica Moldova o sa-l ajut sa fie un handicap adevarat. Sau poate nimeri peste cei ce au luptat in Transnistria care stiu ce inseamna Patrie si o sa fie si mai "interesant"  |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 23/02/2007 09:38 Titlul subiectului: |
|
|
| Da întradevar este un lucru urît cu þiganaritul in Oslo ºi ei creazã o impresie rea despre România. Dar posibil totul este organizat de persoane ce profitã |
|
| Sus |
|
 |
barbu Junior

Data inscrierii: 23/Feb/2007 Mesaje: 9 Localitate: tel aviv
|
Trimis: 23/02/2007 12:29 Titlul subiectului: Re: O lume fãrã România.( Elena Aarset) |
|
|
| Constantin a scris: |
Eu (Elena Aarset) si copiii mei (pe jumãtate norvegieni, dar cu inimã 100% românã) suntem mândri de rãdãcinile noastre românesti si considerãm cã o atitudine mai realistã, prietenoasã si pozitivã fatã de România ar fi bine venitã. România, tara noastrã de bastinã, mama noastrã - o tarã care a intrat în comunitatea europeanã cu fruntea sus si cu ochii luminati de sperantã în viitor.
|
felicitari pentru acest forum
este extrem de important sa tinem legatura,sa ne informam ,sa ne simtim aproape de tara in care ne-am nascut si ne-am format.
chiar daca destinul ne-a imprastiat in lume.
felicitari si pentru cuvintele de mai sus,
Romania are marea capacitate de a se ridica peste greutatile si fenomenele neplacute de moment,are puterea de a impune adevaratele caracteristici ale poporului roman.
va propun si
http://www.youtube.com/watch?v=eSoruzRkj7g
si sa auzim de bine...!! _________________ www.romania-israel.com |
|
| Sus |
|
 |
Augustin Administrator

Data inscrierii: 12/Feb/2007 Mesaje: 73
|
Trimis: 23/02/2007 12:43 Titlul subiectului: |
|
|
Am vazut filmuletul de pe youtube, superb !
Felicitari celui care l-a postat. |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 23/02/2007 17:50 Titlul subiectului: |
|
|
Multumim Barbu , …..super  |
|
| Sus |
|
 |
Merovingian Membru

Data inscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 53 Localitate: Oslo,Norvegia
|
Trimis: 23/02/2007 22:06 Titlul subiectului: |
|
|
Nu este doar mass-media norvegiana care prezinta copiii strazii , aurolacii si saracia din Romania .
Si in Anglia , Germania , Italia , etc ... mass-media e la fel ca cea norvegiana , iar romanii din acele tari sunt deziluzionati ca si noi aici in Norvegia . |
|
| Sus |
|
 |
barbu Junior

|
Trimis: 23/02/2007 23:10 Titlul subiectului: |
|
|
adevarul adevarat l-ai spus
parca au o placere diabolica sa arate sate darapanate cu tigani in carute pline de boarfe,fara dinti si jelindu-se.
dar sa fim sinceri....nici mass media romaneasca nu face mai mult
la protv-int -singurul colt unde vedeai peisasajele de rai din Romania ,
comentate cu dragoste si caldura,era.....bucataria lui Radu (spre cinstea lui )
in rest ?
vulgaritati _________________ www.romania-israel.com |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 23/02/2007 23:33 Titlul subiectului: |
|
|
| E frumoasa Romania cu mare, cimpii, munte, locuri uimitoare. Turizmul si investitiile straine le vor deschide ochii strainilor , pina nu or vedea-o nu le-o fi cunoscuta. Dar si cersetori sunt prea multi, mai sunt tari in Europa .....dar cersetori sunt mai putini pe strazile Oslolui, astai realitatea. |
|
| Sus |
|
 |
Elena Senior

|
Trimis: 23/02/2007 23:35 Titlul subiectului: |
|
|
Of, mass-media cu televiziunea in frunte fac istoria. "Cu televizorul" s-a mintit, se minte si se va mai minti... S.au facut si revolutii la tv, nu? Pana sa intram in UE hai sa zicem ca "unii" au comandat acele reportaje cu imagini si informatii urate despre Romania ca sa nu fim acceptati sau sa fim acceptati dar cu conditia acceptarii statutului de tara saraca... Dar ce tara saraca poate achita in circa 10 ani 14 miliarde dolari datorie? N-am fost saraci ci liberi in 1989. Eu cred ca cei ce sunt proprietarii posturilor de televiziune, ei fac politica unei tari iar telespectatorii nu fac altceva decat sa se lase manipulati... Imaginile raman intr-un coltisor al memoriei fiecaruia si cand se intalnesc pe strada cu "realitatea romaneasca" intinzandu-le paharul de carton plus o hartie pe care e scris in limba tarii in care sunt turisti ca sunt din saraca Romanie, normal ca lumea crede ce vede la televizor...
Citesc in presa romaneasca despre duelul dintre Basescu si Tariceanu si de faptul ca cei doi sunt gazduiti de cate un post de televiziune, in functie de culoarea politica a proprietarului postului tv... Nu va revolta pasivitatea poporului roman? Cum de mai sunt lasati la conducere acesti doi capi de mafioti? Ei ne arata cum s-a furat si cum se fura in Romania, cum se ingrasa "baronii" dar nimeni nu ii huiduieste! Intelectualii vor iesi in strada ca s-o sustina pe Macovei... Dar de ce nu ies in strada ca sa ceara demisia guvernului, presedintelui? S-i ia dracul pe toti !
Doamne, si cat de frumoasa e tara noastra! |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 23/02/2007 23:42 Titlul subiectului: |
|
|
acest haos politic se v-a opri cindva, doar nu este o boala genetica
Cersitul este o boala genetica la tigani  |
|
| Sus |
|
 |
Elena Senior

|
Trimis: 24/02/2007 00:21 Titlul subiectului: |
|
|
Pana-n iarna trecuta nu ajunsesera cersetorii pana-n oslo si tare bucuroasa am fost neintalnindu-i...
Eu una cred ca o sa ma inarmez cu un aparat de fotografiat si o sa incerc sa ii prind in obiectiv pe cei care ii aduc, cei care vin sa le ia banii ... Asa cum prostitutia e libera aici dar nu si proxenetismul tot asa cred ca cei care organizeaza cersitul trebuiesc vanati si dati pe mana politiei, eliminati...
Unii locuiesc putin mai jos de Torsov altii cred ca stau noaptea in gara...
(trebuia sa ma fac politista, nu? mi-ar fi placut...) |
|
| Sus |
|
 |
Augustin Administrator

Data inscrierii: 12/Feb/2007 Mesaje: 73
|
Trimis: 24/02/2007 00:51 Titlul subiectului: |
|
|
Ai perfecta dreptate Elena , avem o tara foarte fumoasa, pacat ca e populata .
Toti cei care s-au stabilit in afara granitelor Romaniei au facut-o pentru ca asa au considerat ca este mai bine, unii au reusit sa se integreze , altii nu.
Oricum ce se intampla acum in Romania nu este bine deloc, iar faptul ca "Am intrat in uniune" , hai sa fim seriosi , Romania nu are inca fata de Europa si nu stiu cand va putea sa intre cu fruntea sus acolo.
Cei care conduc Romania nu au nici un interes pentru binele acestei tari, in consecinta nu ne raman decat 2 variante : lupti sau te dai la o parte, eu fac parte din categoria celor care au ales cea de-a doua varianta , sunt prea mic si prea slab ca sa pot influenta cu ceva starea Romaniei, plus de asta mi se face sila cand ma gandesc ce invatam la scoala cand eram mic , "Stramosii nostrii si-au dat viata pentru a apara acest pamant si pentru a putea ramane un popor liber" si acum , da suntem liberi ......
E o tara frumoasa , foarte frumoasa dar pacat ca e populata. |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 24/02/2007 10:19 Titlul subiectului: |
|
|
| Elena Toma Ørm a scris: | Pana-n iarna trecuta nu ajunsesera cersetorii pana-n oslo si tare bucuroasa am fost neintalnindu-i...
Eu una cred ca o sa ma inarmez cu un aparat de fotografiat si o sa incerc sa ii prind in obiectiv pe cei care ii aduc, cei care vin sa le ia banii ... Asa cum prostitutia e libera aici dar nu si proxenetismul tot asa cred ca cei care organizeaza cersitul trebuiesc vanati si dati pe mana politiei, eliminati...
Unii locuiesc putin mai jos de Torsov altii cred ca stau noaptea in gara...
(trebuia sa ma fac politista, nu? mi-ar fi placut...) |
..da o parte traesc pe la Manglerud, Ryen. Eu cred ca se poate pune punct la cersitori, care fac Romania de ris, nu vor sa munceasca. Nu le place sa munceasca in greu. Trebue de facut ceva , de terminat cu prostia asta, dar ce?????  |
|
| Sus |
|
 |
Elena Senior

|
Trimis: 24/02/2007 12:31 Titlul subiectului: |
|
|
Sa rugam ambasada sa ceara autoritatilor din ambele tari sa opreasca acest soi de turism tiganesc! Jobul ambasadei este si de a veghea la reputatia tarii noastre, nu? Ce turism e acesta? De cine sunt invitati? Unde stau (cica stau 10-15 intr-o camera!)? Cum se intretin? Cineva de aici comite o crima economica, nu?
Politia de aici a schimbat formularul de garantie in sensul ca se trece pe formular si persoana care invita (probabil ca vor sa prinda persoanele implicate in bisnisul acesta...). La politie trebuie sa se faca o copie si sa o retina la ei. Nu o fac! Nu se inregistreaza nicaieri persoana care invita deci nu-si fac treaba... Si politia noastra de frontiera trebuie sa aiba o evidenta a persoanelor care ii invita pe acesti turisti... Ce naiba, ei chiar nu vor sa ajute la schimbarea "imaginii Romaniei" ?
Sa facem instantanee cu turistii-cersetori si sa le trimitem ambasadei (probabil ca nu merg pe jos, pe Carl Johan), sa le trimitem ziarelor romanesti, politiei de frontiera...
Sa scriem si noi, comunitatea, la autoritati, inclusiv politiei, asa cum au facut studentele si alte femei nigeriene atunci cand au cerut sa curete Carl Johan de prostituatele care invadasera strada... Si atunci cand scriu despre ei sa nu foloseasca numele "roman" ci "tigan cu pasaport romanesc". Si ei, cand vorbesc despre tiganii lor nu-i numesc norvegieni ci "reisende" sau "roma" sau "norske sigoyner"...
Imi pare rau de norvegieni ca au ajuns sa cunoasca si ei tiganii cersetori de la noi... De germani, francezi si altii nu-mi pare rau - isi reprimesc partea de tigani de care au scapat in perioada lui Hitler... N-am nimic cu tiganii muzicanti, caldarari, nomazi, nu sunt rasista dar nu pot accepta cersetorii, hotii... Cica isi schilodesc copiii de cand se nasc ca sa-i puna la cersit pentru bani mai multi ! |
|
| Sus |
|
 |
Elena Senior

|
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 24/02/2007 13:04 Titlul subiectului: |
|
|
| eu cred ca comunitatea va discuta si va rezolva problema aceasta |
|
| Sus |
|
 |
barbu Junior

|
Trimis: 24/02/2007 13:31 Titlul subiectului: |
|
|
| Augustin a scris: |
Oricum ce se intampla acum in Romania nu este bine deloc, iar faptul ca "Am intrat in uniune" , hai sa fim seriosi , Romania nu are inca fata de Europa si nu stiu cand va putea sa intre cu fruntea sus acolo.
|
sa stam stramb si sa judecam drept:
-daca vedem doar lucrurile care ne deranjeaza,desigur tabloul este negru.
dar daca vedem toate aspectele,daca ne aducem aminte de inventivitatea,imaginatia,puterea de munca ,interesul pentru nou,varietatea gamei de folclor,de obiceiuri,de sentimente,,etc,etc,atunci multi din Europa nu au fata de noi.......!
toti au falitii lor,cersetorii lor,drogatii lor,criminalii lor.
pe noi ne deranjeaza romanii,desigur pe buna dreptate,am vrea sa nu ne strice"obrazul "
dar vina este a tarii ce le permite intrarea, a tarii care nu-i expulzeaza si inchide ochii.
asa zisa democratie si drepturi ale omului de gen Vanessa Redgrave care participa la baluri si doneaza pentru puturosi si hoti incurajeaza din plin fenomenul. _________________ www.romania-israel.com |
|
| Sus |
|
 |
Elena Senior

|
Trimis: 24/02/2007 13:40 Titlul subiectului: |
|
|
| "dar vina este a tarii ce le permite intrarea, a tarii care nu-i expulzeaza si inchide ochii" - exact si de aceea ma intorc iar la... mass-media. Sa le furnizam noi materiale, comentarii despre noi daca ei nu sunt in stare... Sa-i facem noi pe ei sa traga politia de urechi... |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 24/02/2007 13:47 Titlul subiectului: |
|
|
| Elena a scris: | | "dar vina este a tarii ce le permite intrarea, a tarii care nu-i expulzeaza si inchide ochii" - exact si de aceea ma intorc iar la... mass-media. Sa le furnizam noi materiale, comentarii despre noi daca ei nu sunt in stare... Sa-i facem noi pe ei sa traga politia de urechi... |
sa fie cu urechile rosii |
|
| Sus |
|
 |
basarabeanu Membru 2

Data inscrierii: 17/Feb/2007 Mesaje: 82 Localitate: Sor-Norge
|
Trimis: 25/02/2007 08:33 Titlul subiectului: |
|
|
| Augustin a scris: | Ai perfecta dreptate Elena , avem o tara foarte fumoasa, pacat ca e populata .
Toti cei care s-au stabilit in afara granitelor Romaniei au facut-o pentru ca asa au considerat ca este mai bine, unii au reusit sa se integreze , altii nu.
Cei care conduc Romania nu au nici un interes pentru binele acestei tari, in consecinta nu ne raman decat 2 variante : lupti sau te dai la o parte, eu fac parte din categoria celor care au ales cea de-a doua varianta , sunt prea mic si prea slab ca sa pot influenta cu ceva starea Romaniei, plus de asta mi se face sila cand ma gandesc ce invatam la scoala cand eram mic , "Stramosii nostrii si-au dat viata pentru a apara acest pamant si pentru a putea ramane un popor liber" si acum , da suntem liberi ......
E o tara frumoasa , foarte frumoasa dar pacat ca e populata. |
s-o populam cu basarabeni, moldoveni si nemti. |
|
| Sus |
|
 |
Elena Senior

|
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 26/02/2007 21:52 Titlul subiectului: |
|
|
lasa-i sa vina toti numai sa munceasca si sa nu faca Romania de ris  |
|
| Sus |
|
 |
Elena Senior

|
Trimis: 26/02/2007 23:09 Titlul subiectului: |
|
|
Pai n-ati citit articolul? Nu vedeti ce fel muncesc? Fura! Proxenetism! Distrug locuinte! Ce sa munceasca aici ?
Am atacat problema tiganilor la aceasta tema pentru ca a fost vorba de imaginile si stirile cu tigani difuzate de mass-media ca sa arate cum arata Romania... De acum doi ani Bulgaria prezenta un spot publicitar chiar si pe Euro News pe cand noi... nimic! Romania nu are cu ce se lauda... Si, daca va uitati pe harta Europei prezentata la stiri, veti vedea ca e scris Budapesta peste Transilvania noastra! Bucurestiul nu e trecut... |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 26/02/2007 23:31 Titlul subiectului: |
|
|
Dar chiar sunt curios de unde sau luat in Romania atitia tigani ?
Sunt peste seama de multi. Si toti socot ca ei provin din Romania
Ultima modificare efectuata de catre Constantin la 27/02/2007 07:28, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
barbu Junior

|
Trimis: 27/02/2007 00:07 Titlul subiectului: |
|
|
ESTE REZULTATUL LUCRULUI DE MANTUIALA,A FURATULUI CACIULII, CARE SE PETRECE DE MAI MULT DE 20 DE ANI IN TARA
cadrele slabe si alese cu protectie din diplomatia Romaneasca sunt experte la schimbarea "look-ului' la "show-bitz" "pirsing,shmirsing " si alte fleacuri.....ce sa-si bata capul cu imaginea Romaniei cand ei si asa pleaca peste 2-3 ani acasa.......
mai bine sa profite.
Se pare ca in alte tari probitatea mai are adepti.........in Romania mai putin _________________ www.romania-israel.com |
|
| Sus |
|
 |
barbu Junior

|
Trimis: 27/02/2007 00:18 Titlul subiectului: |
|
|
nu asi vrea sa deturnez subiectul topicului care este totusi "sunt mandru ca sunt roman ' daca inteleg eu bine,
nici nu vreau sa transform discutia in "pro si contra" tigani,
dar iata ce gasesc postat la mine pe portal :
International Romani Art Festival
„So Keres Europa?“
www.iraf.ro
„Nu vrem sa stim.
Nu stim.
Stim, dar nu intelegem.
Stim, intelegem, dar nu ne pasa.
Nu avem timp sa intelegem, nu avem timp sa ne pese.
Noi am inteles si vrem ca si altii sa inteleaga.
Declaram onest ca suntem impotriva discriminarii.”
Asociatia Culturala TURN in colaborare cu Asociatia PARUDIMOS organizeaza pentru anul 2007 “International Romani Art Festival”, eveniment ce va aduce la Timisoara artisti romi si nu numai, din toata lumea.
cu un "r" si nu cu doi..... _________________ www.romania-israel.com |
|
| Sus |
|
 |
Elena Senior

|
Trimis: 27/02/2007 00:46 Titlul subiectului: |
|
|
| Cred ca va fi fantastisc ! Le iubesc traditiile dar nu si naravurile... Si aici, in Oslo a fost un festival de jazz unde a participat si Fanfara Ciocarlia. Au fost grozavi si m-am mandrit cu ei |
|
| Sus |
|
 |
Elena Senior

|
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 27/02/2007 07:26 Titlul subiectului: |
|
|
[quote="Constantin"]Dar chiar sunt curios de unde sau luat in Romania atitia tigani ? 
Ultima modificare efectuata de catre Constantin la 08/03/2007 19:17, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 27/02/2007 07:49 Titlul subiectului: |
|
|
| Sunt convins ca sunt si multi tigani care au studiat si duc un mod de veata modern si sunt de folos tarii si tara este mindra de ei. |
|
| Sus |
|
 |
Bya Junior 2

Data inscrierii: 26/Feb/2007 Mesaje: 15 Localitate: Oslo
|
Trimis: 27/02/2007 16:14 Titlul subiectului: |
|
|
[b]adevarul e ca li se ofera prea multa libertate si isi iau lumea in cap...trebuie intrat tare in ei, si in primul rand trebuie descoperita si trasa la raspundere persoana care ii aduce, ptr ca nu au venit de capul lor...sunt multi care nici nu auzise de tara asta pana sa ajunga aici..sunt sigura ca este cineva care castiga banuti buni de pe urma lor[/b][color=green][/color] _________________ "A DORI", conjugat cu "A FACE" reprezinta mersul inainte!!! |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 27/02/2007 16:26 Titlul subiectului: |
|
|
cei ce se ocupa cu traficul de tigani au bani multi si or sa iasa din toate rele, iar pe tigani i-or trimite acasa in Patrie  |
|
| Sus |
|
 |
Bya Junior 2

Data inscrierii: 26/Feb/2007 Mesaje: 15 Localitate: Oslo
|
Trimis: 27/02/2007 19:29 Titlul subiectului: |
|
|
[b]si de acasa din patrie, dragul lor lider care tu zici ca va scapa...va aduce altii ptr ca trebuie sa produca in continuare...asa ca va fi cam greu sa scapam de ei[/b]  _________________ "A DORI", conjugat cu "A FACE" reprezinta mersul inainte!!! |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 27/02/2007 19:43 Titlul subiectului: |
|
|
| Bya a scris: | [b]si de acasa din patrie, dragul lor lider care tu zici ca va scapa...va aduce altii ptr ca trebuie sa produca in continuare...asa ca va fi cam greu sa scapam de ei[/b]  |
Ei fac tara de ris , insa in principiu mie personal nu-mi fac probleme. |
|
| Sus |
|
 |
Elena Senior

|
Trimis: 27/02/2007 22:03 Titlul subiectului: |
|
|
[
Ei fac tara de ris , insa in principiu mie personal nu-mi fac probleme.[/quote]
Dar tara suntem noi, nu? E vorba de Romania, de faptul ca ei ii fac pe norvegieni sa creada ca avem o tara hidoasa, saraca... Ne afecteza pe toti! E adevarat ca nu au venit la usa mea iar de dat am dat doar la o cersetoare care era romanca si care m-a mintit frumos...
Ce nu inteleg e cum naiba de au scris atatea articole despre cei care ii aduc, ii duc pe cersetori, vin sa le ia banii, deci au fost vazuti si de politie si nu au fost arestati!? E asa usor sa fie urmariti... |
|
| Sus |
|
 |
Constantin Senior

|
Trimis: 28/02/2007 08:07 Titlul subiectului: |
|
|
| Elena a scris: | [
Ei fac tara de ris , insa in principiu mie personal nu-mi fac probleme. |
Dar tara suntem noi, nu? E vorba de Romania, de faptul ca ei ii fac pe norvegieni sa creada ca avem o tara hidoasa, saraca... Ne afecteza pe toti! E adevarat ca nu au venit la usa mea iar de dat am dat doar la o cersetoare care era romanca si care m-a mintit frumos...
Ce nu inteleg e cum naiba de au scris atatea articole despre cei care ii aduc, ii duc pe cersetori, vin sa le ia banii, deci au fost vazuti si de politie si nu au fost arestati!? E asa usor sa fie urmariti...[/quote]
Toti sunt cetateni romani cu pasapoarte de-a esi in strainatate, .............fac afaceri si lucruri scirboase , dupa cum le este sufletul. |
|
| Sus |
|
 |
MikeNorton Junior

Data inscrierii: 01/Mar/2007 Mesaje: 3
|
Trimis: 02/03/2007 01:20 Titlul subiectului: ce alegi ? |
|
|
| ..........postare cu continut urit.......... |
|
| Sus |
|
 |
MikeNorton Junior

Data inscrierii: 01/Mar/2007 Mesaje: 3
|
Trimis: 02/03/2007 03:13 Titlul subiectului: raspuns. |
|
|
Da. Legat de ceea ce se prezinta la stiri, am vazut in cateva randuri, ocazional , emisiuni legate de romania,difuzate pe canale norvegiene de televiziune. Ultima chiar destul de curand, cred ca acum vre-o doua luni . Impresia ? Desi e o tara plina de bani, televiziunile lor sunt ca si birocratia lor. Monoliti. Sau Monolite... In primul rand ca difuzau in cadrul unui reportaj cald, imagini filmate in 1992-1993, cu boschetari aurolaci ce tocmai ieseau din canale. Imagini dezolante dintr-o Romanie de acum 14 ani. Oare cum pot eu sa calific un asemenea reportaj ??? Sunt un bun platitor al NRK-ului. Platesc in doua rate , cam 2200 de coroane pe an. Nu-i rau pt o televiziule sora cu tvr-ul... adica o televiziune intretinuta . Ia sa fi fost privata , sa nu primasca automat bani de la tine care ai tv acasa, sa vezi cum isi dadeau interesul, sa mearga frumos sa filmeze in Romania si sa prezinte imagini calde, nu din '93. E adevarat ca lucrurile in acest sens nu s-au scimbat prea mult, adica oricand poti vedea boschetari , insa Romania nu prea mai arata ca in '93... sa fim seriosi. Pamantul se invarte, lumea se mai schimba, mai evolueaza.
Dumnezeule, tipii sunt rupti de realitate. Oare daca eu sau tu ai scrie la NRK si i-ai trage de urechi, ca au prezentat asemenea bull shit ,oare ai primi raspuns? nu cred. In vara am scris unui tip de la Aftenposten , unui ziarist, in legatura cu tiganii veniti din Romania la prostit populatia inocenta si dezinteresata norvegiana, avertizand in legatura cu flagelul . Tipul termina atunci un articol, incheindu-l cu o fraza de genul,, noi luptam sa aflam adevarul si sa informam opinia publica in legatura cu orice , deci nu ezitati , daca aveti sugestii sau doriti sa declarati ceva , sa ma contactati... '' etc, si dadea acolo emailul. Am scris...nu am primit nici pana astazi un raspuns. Acum cateva luni, mergeam catre serviciu. O tiganca tot se baga in sufletul unor adolescente si spunea: ,, please , look at this , is original!'' . M-am ofticat pe loc si i-am luat obiectul ce semana cu un ghiul din aur. Efectiv i l-am luat din mana si i-am spus uitandu-ma la ea fix , ca si cum eram pregatit sa o si pocnesc: ,, i will go with this shit right now to the police office, to see if is genuine''.Tiganca a ramas cu gurita cascata, si am simtit-o.Panica in creierul sau de siretenie a inceput sa se arate prin limbajul trupului. A ramas surprinsa. Nu se astepta nici o clipa sa i se intample asta. Am mers la politie, am dus obiectul ,, din aur'' si am vorbit cu prestanta, coleric, evident eram nervos , fierbeam. I-am spus angajatei de la ,, receptie'' ca doresc sa-i vad superiorul, pt. ca doresc sa ii prezint ceva si sa ii adresez unele intrebari. A chemat pe cineva. Domnul a coborat , m-am prezentat, si am spus ca am descoperit ca tocmai cineva savarsea un lucru ilegal.Am spus ca stiu foarte bine genul acesta de gainari-prostitori, din tara mama.Ca ceea ce fac aici, fac si acolo. El a spus ca NU e ilegal sa vinzi in Norvegia lucruri pe strada , ci e ilegal SA CUMPERI ! Ceea ce inseamna ca e vina ta . e riscul tau, si deci poti primi amenda, daca te prinde , sau mai rau, te duci sa faci plangere ca obiectul pe care l-ai cumparat nu e original si ca ai fost inselat, tot tu o imbulinezi. Eu i-am spus clar ca NU l-am cumparat ci ca efectiv, vazand, mi-a fiert sangele pe loc si am vrut sa vad daca ceea ce sustinea ea ca vinde e original, sau nu. Am intrebat daca au laborator, sa verifice. A dat-o din colt in colt. Am spus: ,, Bun, atunci, merg eu aici langa Gunerius e un magazin de bijuterii, cu specialist, si pot verifica. ''. El a spus ca e ok. Am fost, am platit 50 de coroane, am verificat, evident nu era original, era ghiul de tinichea tiganesc, si i-am solicitat politicos sa imi dea chitanta care sa ateste ceea ce a constatat, adica : ,, this object is NOT genuine' This is not gold''. Am luat hartia, si am mers inapoi la politie. I-am dat nr. de telefon, adresa de email, adresa de acasa, numele, si i-am spus ca daca au nevoie de ajutor, pot obtine informatii pt. ei, insa sub anonimat. Ghici ? Nici pana in ziua de astazi nu am primit nici un raspuns sau o solicitare. Nu mai spun faptul ca as fi lucrat pe gratis, numai sa stiu ca se vad ceva progrese in aceste probleme privind tiganii-cersetiori-hoti veniti din Romania.
DECI: daca nici cu autoritatile nu poti sta de vorba, si daca ei nu misca un deget, ma intreb : oare eu de ce ar trebui sa ma simt responsabil ? Ar trebui ? Ma intreb deasemeni daca un alt roman din comunitate ar fi vazut o asemenea chestie, pe strada, s-ar fi bagat ? Cred ca stiu deja raspunsul. Nu e unul care sa imi convina... [/b] |
|
| Sus |
|
 |
AdBot Robotelul cu reclame
Ce este AdBot ? Click aici
|
Trimis: 25/05/2012 22:34 Titlul subiectului: AdBot |
|
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|